Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.11.2021 07:45

Od pondelka bude MHD jazdiť pre lockdown v prázdninovom režime


Ilustračná snímka: (imhd.sk).


V Bratislave bude pre aktuálny lockdown od pondelka (29. 11.) jazdiť mestská hromadná doprava v prázdninovom režime. Spoje jednotlivých liniek budú vypravené na základe cestovného poriadku platného pre pracovný deň-školské prázdniny.


Školské spoje 2, 4, 5 a 14 však budú naďalej vypravované. Pre TASR to uviedol hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Chlebovec.

"Zavedenie prázdninového režimu sme citlivo zvážili, no výpravu ovplyvňuje najmä klesajúci počet cestujúcich i stúpajúca pozitivita u vodičov. Podnik bude situáciu podrobne monitorovať a prispôsobovať tak štruktúru výpravy spojov na linkách," spresnil hovorca.

DPB deklaruje, že zdravie a bezpečnosť cestujúcich sú prioritou, preto pokračuje v intenzívnom čistení a dezinfekcii vozidiel MHD. "Tie sú čistené každý deň po návrate z prevádzky, predovšetkým dotykové plochy, držadlá, tyče, dopytové tlačidlá, označovače cestovných lístkov, podlahy, rámy všetkých okien a prieduchy klimatizácií," priblížil Chlebovec.

Každý dopravný prostriedok prechádza aj komplexným čistením, ktoré zahŕňa hĺbkové čistenie stropov i tepovanie sedadiel. Podnik tiež pristúpil opätovne k polymérovej dezinfekcii. Nad rámec toho má každý vodič MHD dezinfekčné prostriedky, a tak má možnosť vozidlo dezinfikovať aj priebežne počas dňa. DPB pripomína, že v zmysle platných nariadení musia mať cestujúci počas jazdy MHD prekryté dýchacie cesty respirátorom.

Hlavné mesto očakáva, že aktuálne obmedzenie mobility bude mať opäť dosah aj na bratislavské mestské firmy či organizácie. Týka sa to aj DPB, ktorý pre zníženie počtu cestujúcich môže mať opätovne výpadky tržieb. Už doteraz ich mal pre pandémiu niekoľkomiliónové.

Na Slovensku platí od štvrtka (25. 11.) počas najbližších dvoch týždňov tzv. lockdown. Znamená to zatvorené reštaurácie, kaviarne, obchody (okrem tých základných ako potraviny, lekárne či drogérie), zákaz navštevovať športové podujatia či organizovať večierky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2020
Prímestské autobusy budú jazdiť v prázdninovom režime
Od stredy 28. októbra 2020 bude prímestská autobusová doprava v trnavskej župe zabezpečovaná v letnom prázdninovom režime s posilnením ranných a poobedných spojov zabezpečujúcich dopravu žiakov I. stupňa základných škôl do a zo školy.
viac
29.10.2020
Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime
Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.
viac
02.09.2021
Od štvrtka jazdí MHD v režime školský rok
V Bratislave jazdia od štvrtka jednotlivé linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) opäť v režime školský rok. Jednotlive spoje tak budu premavat castejsie.
viac
21.03.2022
V Bratislave bude MHD premávať opäť v režime školský rok
V Bratislave bude mestská hromadná doprava (MHD) od pondelka (28. 3.) premávať opäť v režime pracovný deň – školský rok. Výnimkou budú nateraz linky 50, 75 a 78.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %