Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
30.08.2017 11:24

Od septembra sa oplatí chodiť do obchodu na bicykli


Snímka zdroj: (nabicyklidoobchodu.sk).


Už v septembri je tu opäť možnosť zapojiť sa do ďalšej národnej kampane podporujúcej cyklistickú dopravu Na bicykli do obchodu.


Princíp kampane spočíva v zaznamenávaní svojich nákupov do systému počas jej trvania. Predajcom stačí zaregistrovať sa,  kampaň zviditeľniť a propagovať pred svojimi terajšími aj budúcimi zákazníkmi. Vzhľadom k stavbe portálu si budú môcť zákazníci ľahko vyhľadať zaregistrovaných predajcov a tak si vybrať v jednotlivých kategóriách ktorého navštívia. 

Cieľom kampane je, aby sa predajcovia snažili vytvárať lepšie podmienky pre zákazníkov na bicykli, či už je to na báze trvalých alebo dočasných opatrení. Takéto aktivity majú zvyčajne pozitívny vplyv na zákaznícku základňu, vzhľadom k tomu, že poskytujú viac možností pri voľbe formy dopravy. Ďalším cieľom je motivovať ľudí, aby pri svojich nákupoch využívali ako dopravný prostriedok práve bicykel. Táto forma dopravy so sebou prináša mnoho výhod, ktoré si verejnosť často ani neuvedomuje. Nakupovanie na bicykli je totiž jednoduché, rýchle a lacné riešenie ako nakúpiť či sa dopraviť za službami. Prínos v oblasti zdravia a jeho vplyv na životné prostredie sú samozrejmé.

Súťažiť sa bude počas septembra na celom území Slovenska, pričom registráciu pre zákazníkov ako aj pre predajcov spustili už v auguste. Tvorí ju pár jednoduchých krokov a okrem podpory rozvoja cyklistickej dopravy budú mať možnosť všetci registrovaní účastníci súťažiť o vecné ceny akými sú e-bike, mestské bicykle, príslušenstvo na bicykle  atď.

Vyhlasovateľom tohtoročnej kampane je opäť národný cyklokoordinátor Peter Klučka, ktorý úspešne prispieva svojimi aktivitami k rozvoju cyklistickej dopravy na Slovensku a sám využíva bicykel na nakupovanie. Garanciu nad kampaňou prebral osobne minister Dopravy a výstavby SR Arpád Érsek, čím potvrdil jej dôležitosť a verí v jej pozitívny vplyv na spoločnosť.

Autor: Zdroj: (nabicyklidoobchodu.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2017
Čoskoro začína Európsky týždeň mobility 2017
Do kampane sa môžu svojím tematickým podujatím zapojiť nielen samosprávy miest, ale aj neziskové organizácie, inštitúcie a školy. Registrácia je možná do 16. septembra.
viac
20.09.2017
Naštartujte sa pre zmenu, vymeňte auto za bicykel
Čím viac bude v meste cyklistov, tým viac si ich šoféri áut budú všímať a tým zdravšie a bezpečnejšie bude mesto. Mesto Zvolen sa zapája do Európskeho týždňa mobility a vyzýva Zvolenčanov, aby vymenili aspoň na jediný deň auto za bicykel.
viac
09.11.2017
Kampane Do školy na bicykli sa zúčastnilo rekordných 31 000 žiakov
Dôkazom rastúceho záujmu o dochádzanie do školy alebo do práce na bicykli je tretí ročník národnej kampane Do školy na bicykli, ktorý priniesol rekordnú účasť.
viac
22.09.2020
Kampaň Do školy na bicykli
Včerajším dňom začala dvojtýždňová kampaň, ktorej cieľom je motivovať deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Kampaň organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %