Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
10.07.2024 10:05

Oddychovú zónu v parku rozšírili dobrovoľníci o ďalšie ohniská


Snímka: mesto Prievidza


Oddychovú zónu v mestskom parku v Prievidzi rozšírili dobrovoľníci o ďalšie ohniská s mobiliárom, priestor v okolí piknikových stolov i obnovili. Na projekt získalo občianske združenie Mladý ochranár prírody Prievidza 5000 eur z participatívneho rozpočtu.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová. "Okrem ohnísk, ktoré podobne ako tri už existujúce budú výhľadovo spravovať Technické služby mesta Prievidza, osadilo združenie aj búdky na hniezdenie vtáctva a zrealizovalo environmentálne podujatie, ktoré bolo zamerané na výchovu detí a mládeže spojené s čistením parku," uviedla Krajčiová.         

Občianske združenie Mladý ochranár prírody Prievidza aktívne pôsobí v oblasti životného prostredia viac ako 15 rokov a zameriava sa najmä na environmentálnu výchovu detí a mládeže, ochranu a čistenie prírody či školu remesiel s využitím tradičných prírodných materiálov. Intenzívne spolupracuje so samosprávou a neziskovými organizáciami v oblasti ochrany životného prostredia.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2020
Rozšírenie bezzásahových území na 50 percent by stálo 11,6 milióna eur
Rozšírenie bezzásahových území na 50 percent súčasnej rozlohy národných parkov by stálo verejné financie približne 11,6 milióna eur ročne. Vyplýva to z analýzy, ktorú robil Inštitút environmentálnej politiky (IEP).
viac
06.10.2021
Vodozádržné opatrenia pomôžu vynoviť verejné priestranstvá v Prievidzi
Priestor mestského parku a Mierového námestia v Prievidzi chce miestna samospráva vynoviť. Dosiahnuť to chce realizáciou vodozádržných opatrení, na investíciu žiada financie z fondov Európskej únie. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
04.03.2023
PSK pomohol v Brekove vybudovať novú športovo-oddychovú zónu
V Brekove sa tešia z realizácie jedinečného športového projektu. Prešovský samosprávny kraj (PSK) tu pomohol vybudovať atraktívnu športovo-oddychovú zónu. Využil na to dotačné financie zo svojho grantového programu, ktoré sú vo výške takmer 24-tisíc eur.
viac
16.11.2023
Prievidza: Charita hľadá dobrovoľníkov na pomoc pri potravinovej zbierke
Charita - dom sv. Vincenta v Prievidzi i tento rok hľadá dobrovoľníkov, ktorí jej pomôžu pri zbierke potravín a drogérie. Zbierka bude od 23. novembra do 25. novembra v nákupnom centre na Nábrežnej ulici v Prievidzi. Záujemcovia o pomoc sa môžu obrátiť na organizáciu. Informovala o tom hovorkyňa mes
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %