Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.11.2018 01:45

Odvoz bioodpadu bude v meste prebiehať ešte do konca novembra


Ilustračná snímka


Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) bude vykonávať odvoz bioodpadu zo záhrad ešte do konca novembra. TASR o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.


Odvoz biologicky rozložiteľného odpadu z hnedých zberných nádob je v hlavnom meste realizovaný sezónne od marca do novembra v intervale jedenkrát za 14 dní. "Informáciu o tom, v ktorý deň sa vykonáva odvoz bioodpadu, nájdu obyvatelia na nálepke, umiestnenej na svojej hnedej zbernej nádobe. Môžu si ho však zistiť aj priamo na webstránke spoločnosti OLO, prostredníctvom aplikácie "zistite si váš odvozný deň bioodpadu"," priblížila Humeniková. Odvoz bioodpadu v Bratislave sa začne v roku 2019 realizovať od 1. marca. Bioodpad zo záhrad je však možné počas celého roka bezplatne odovzdávať na zberných dvoroch.       

Bratislavčania môžu naďalej žiadať o hnedú zbernú nádobu alebo kompostér. "Tie rodinné domy v Bratislave, ktoré si zatiaľ nesplnili svoju povinnosť, a nepodali žiadosť o zapojenie sa do systému zberu odpadu zo záhrad na Oddelenie miestnych daní, poplatkov a licencií hlavného mesta, tak môžu urobiť aj naďalej. Rodinné domy môžu požiadať o pridelenie kompostéra alebo hnedej zbernej nádoby, ktorá má jednotný objem 240 litrov," priblížila Humeniková. Rodinné domy, ktoré sú už vlastníkmi hnedej zbernej nádoby v objeme 120 litrov, môžu hlavné mesto požiadať o jej bezplatnú výmenu za nádobu s objemom 240 litrov.       

Nakladanie s bioodpadom majú možnosť riešiť aj bytové domy, ktoré sú vlastníkmi pozemku so zeleňou. "Správca nehnuteľnosti môže podať žiadosť na Oddelenie miestnych daní, poplatkov a licencií hlavného mesta a požiadať o kompostér. K žiadosti je potrebné priložiť list vlastníctva, prípadne súhlas vlastníka pozemku," podotkla Humeniková. Náklady na kompostér, nádobu a odvoz bioodpadu sú hradené z miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2017
OLO začalo s distribúciou hnedých kontajnerov na bioodpad
Bratislavská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v hlavnom meste s distribúciou hnedých kontajnerov na biologicky rozložiteľný komunálny odpad zo záhrad. Distribúcia kompostérov sa začne v marci.
viac
13.11.2017
Odvoz bioodpadu z hnedých zberných nádob potrvá do konca novembra
Odvoz biologicky rozložiteľného odpadu z hnedých zberných nádob v Bratislave ukončia 30. novembra. Opätovný odvoz bude prebiehať od 1. marca 2018. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Beáta Humeniková.
viac
08.01.2020
OLO chce zvýšiť pomer triedeného odpadu i spustiť 'reuse centrum'
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) má v pláne v roku 2020 zvyšovať pomer triedeného odpadu, optimalizovať trasy a techniku zvozu, vypracovať plán vybudovania kompostárne pre zlepšenie spracovania bioodpadu, či spustiť pilotné "reuse centrum".
viac
06.09.2022
Do zberu kuchynského bioodpadu sa postupne zapája i Staré Mesto
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v pondelok s distribúciou nádob a kompostovateľných vreciek pre zber kuchynského bioodpadu v Starom Meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %