Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
27.09.2023 03:05

OOCR Gemer vyhlásila výzvu na udelenie značky Regionálny produkt Gemer-Malohont


plagát Regionálny produkt Gemer-Malohont


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer vyhlásila výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie značky Regionálny produkt Gemer-Malohont. Výrobky a služby v cestovnom ruchu sa môžu o udelenie regionálneho označenia uchádzať do 30. septembra.


TASR o tom za OOCR Gemer informoval koordinátor regionálnej značky Branislav Očkaik.

Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont môžu získať fyzické aj právnické osoby, ktoré vyrábajú výrobky alebo v regióne poskytujú služby súvisiace s cestovným ruchom a zároveň využívajú tradičné postupy či miestne alebo regionálne zdroje a suroviny. Cieľom značky je podporiť tých, ktorí prispievajú k udržateľnému rozvoju regiónu a chránia jeho prírodné a kultúrne bohatstvo.

"Regionálne značenie miestnych produktov je teda nielen spôsobom na podporu miestnej ekonomiky, ale aj prostriedkom na zachovanie a zdôraznenie charakteristických prvkov každého regiónu," priblížil Očkaik.         

Záujemcovia o certifikáciu a udelenie regionálnej značky môžu svoje žiadosti posielať do 30. septembra. V prípade, ak záujemca nestihne do tohto termínu podať kompletnú žiadosť s prílohami, je potrebné kontaktovať koordinátora regionálnej značky elektronicky alebo telefonicky, a to najneskôr do 29. septembra.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2019
Druhú výzva regionálnej značky - regionálny produkt Horehronie
V roku 2019 vznikla na Horehroní nová regionálna značka – regionálny produkt Horehronie. V rámci prvej výzvy bolo udelených 16 certifikátov prvým držiteľom regionálnej značky. Odvčera môžu záujemcovia opäť posielať žiadosti o udelenie práv na používanie značky regionálny produkt Horehronie.
viac
16.04.2021
Uchádzačom o značku kvality ostáva mesiac na podanie žiadosti
Oblastná organizácia cestovného ruchu – Región Horehronie, ktorá je koordinátorom regionálnej značky na Horehroní, spustila v marci v poradí už 3. výzvu k predkladaniu žiadostí o udelenie práv na používanie značky kvality „Regionálny produkt HOREHRONIE“.
viac
02.02.2023
Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo ďalších 24 držiteľov
Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo ďalších 24 držiteľov, z toho 20 výrobcov a štyria poskytovatelia služieb. Slávnostné udeľovanie certifikátov sa uskutočnilo v sobotu (28. 1.) v Dome osvety v Rimavskej Sobote.
viac
25.02.2023
Značku Regionálny produkt Pohronie získali ďalší výrobcovia
Značku Regionálny produkt Pohronie získali ďalší štyria výrobcovia remeselných výrobkov. Certifikáty im občianske združenie (OZ) Žiarska kotlina, ktoré je koordinátorom značky, slávnostne odovzdalo v polovici februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %