Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
21.02.2022 02:25

OOCR Šariš Bardejov obnovila altánok i stanovištia v rekreačnej oblasti


Ilustračná snímka: (tasr).


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov obnovila v rekreačno-turistickej oblasti zvanej Komínek Mihaľov v Bardejove drevený altánok s ohniskom. Opravili sa aj poškodené drevené prvky stanovíšť kyslíkovej cesty.


Súčasťou prác bola revitalizácia osvetlenia, obnova drevených prvkov v altánku, turistické značenie, osadenie mapy regiónu a podobne. "Okolie Bardejova a Bardejovských Kúpeľov sa tak stáva ešte atraktívnejším na turistiku a cykloturistiku a malo by to podporiť aj zvýšenie návštevnosti regiónu. Zameriavame sa tak aj na zlepšenie trávenia voľného času mladých," uviedol riaditeľ OOCR Šariš - Bardejov Radomír Jančošek.

Mihaľov je podľa neho miesto, ktoré navštevujú nielen Bardejovčania, ale aj turisti z iných miest a regiónov. "Kyslíková cesta Mihaľov je tri kilometre dlhý turisticko-relaxačný chodník s 19 obnovenými zastávkami, ktoré dopĺňajú prvky na cvičenie. V zime ju využívajú bežkári a v lete turisti. V okolí je množstvo cyklotrás a pekný výhľad na mesto Bardejov," povedal Jančošek.

S finančným príspevkom organizácie bol vlani obnovený spustnutý skatepark na Toplianskej ulici v Bardejove. V najbližšom období sa plánuje i doplnenie streetovej časti v skateparku. V rovnakom areáli sa v tomto roku pripravuje aj Pumptrack – Bike park, ktorý bude prepojený plynulo so skate zónou.

Koncom minulého roka bola dokončená aj obnova turistickej infraštruktúry v lokalite Kláštorisko – Mníchovský potok. Na zrevitalizovanom archeologickom nálezisku pribudol altánok a informačná tabuľa, realizovali sa terénne úpravy a jemný posyp kameninou. Súčasťou prác bolo aj čistenie porastov a ich prerezávka, osadenie tabule s historickými informáciami od archeológov a mapou regiónu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2016
Bardejov láka poľských turistov bilbordovou kampaňou
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov zamerala svoje propagačné aktivity na zvýšenie návštevnosti regiónu severovýchodného Slovenska aj smerom do Poľska.
viac
19.05.2020
V Stropkove začínajú rekonštruovať kostolnú vežu
Mesto Stropkov v spolupráci s rímskokatolíckou cirkvou vstupujú do finálnej fázy rekonštrukcie renesančnej veže Sanktuária Najsvätejšieho tela a krvi Kristovej, ktorej cieľom je sprístupniť túto najvýznamnejšiu a zároveň najvyššiu stavbu v regióne verejnosti.
viac
01.12.2021
Nitra po piatich mesiacoch ukončila rekonštrukciu Kráľovskej cesty
Mesto Nitra ukončilo rekonštrukciu Kráľovskej cesty, ktorá vedie pamiatkovou rezerváciou na hradnom kopci. Celkové náklady na obnovu viac ako 170 metrov dlhého dláždeného úseku dosiahli sumu 240 000 eur.
viac
08.02.2022
Žiaci strednej zdravotníckej školy majú nový multifunkčný športový areál
Komplet nové vonkajšie ihrisko s altánkom a zrekonštruovanú vnútornú telocvičňu má župná Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej v Bratislave. Celková rekonštrukcia stála Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vyše 170 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %