Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
07.03.2024 09:55

OOCR Záhorie a Kopanice sa spojili do jednej organizácie


Predseda OOCR Záhorie a primátor Holíča Zdenko Čambal. Snímka zdroj: FB.


Do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie a Kopanice spojili svoje sily a kapacity dve susediace organizácie, venujúce sa propagácii daných regiónov. Predsedom sa stal primátor Holíča Zdenko Čambal. Informovala o tom OOCR Záhorie na svojom webe.


"Vznik spoločnej OOCR predstavuje prirodzené spojenie dvoch geograficky a kultúrne prepojených regiónov. Cesta k spolupráci sa začala v roku 2021, keď sa členom OOCR Záhorie stalo mesto Brezová pod Bradlom. Minulý rok prejavili záujem o spoluprácu aj mesto Myjava a obce Chvojnica, Podkylava a Vrbovce," uvádza.         

"Záhorie a Kopanice spája mnoho spoločného. V niektorých prihraničných obciach sa ani miestni obyvatelia nevedia zhodnúť, ku ktorému regiónu patria. Bolo teda prirodzené, že sme sa rozhodli spojiť sily a spoločne pracovať na zlepšení cestovného ruchu," uviedol Čambal. Región Kopaníc je podľa primátora Myjavy Ľubomíra Halabrína známy svojimi prírodnými scenériami, ktoré sú vyhľadávanými pešími i cykloturistami. "Čoraz častejšie tu stretneme aj jazdcov na koňoch. V gastronómii máme špeciality, ktoré nám môžu závidieť široko-ďaleko, či už sú to kapustníky, tradičné slivkové jedlá alebo zabíjačkové špeciality. A nesmieme zabudnúť na našu slivovicu, ktorá vhodne doplní ponuku kvalitných vín zo Záhoria," propagoval primátor región Kopaníc.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2021
Deň otvorených búd sa uskutoční tento víkend 22. mája
Deň otvorených búd 2020, ktorý bol pôvodne plánovaný vlani 24. októbra, sa napokon uskutoční 22. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
24.08.2021
Na cyklotrase v Senici pribudlo nočné bodové solárne osvetlenie
Pre lepší komfort cyklistov i peších, ktorí využívajú cyklotrasu, ktorá v Senici začína pri areáli mestského kúpaliska a smeruje na Kunovskú priehradu, pribudlo na 2,5 kilometri dlhom úseku bodové orientačné osvetlenie.
viac
03.11.2021
Logo Záhorie už má ochrannú známku
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie už má zaregistrované logo ako ochrannú známku na Úrade priemyselného vlastníctva SR. Informoval o tom výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj. Logo organizácia používa od svojho založenia v roku 2012.
viac
21.06.2022
OOCR Záhorie zvýšila za dva roky rozpočet zo 130 000 na 250 000 eur
Rozpočet Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa podarilo zvýšiť oproti roku 2020 zo 130 000 na 250 000 eur. Informoval o tom predseda predstavenstva OOCR Zdenko Čambal na zasadnutí členov organizácie, ktoré sa uskutočnilo v Skalici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %