Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.08.2022 07:45

OOCR Záhorie otvorila nové informačné centrum pre turistov


Smrdáky. Snímka zdroj: (tasr).


Nové turisticko-informačné centrum (TIC) sprístupnila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie v obci Smrdáky v okrese Senica.


Kúpeľní hostia v Smrdákoch trávia dlhší časový úsek, čo vytvára priestor, aby navštívili aj iné zaujímavé miesta kraja. "Z dôvodu vysokej koncentrácie návštevníkov sme sa rozhodli pre vybudovanie turisticko-informačného centra priamo v obci. Región ponúka veľké množstvo pamiatok z obdobia Habsburgovcov, Pálfiovcov či Habánov. Tieto historické miesta môžu pritiahnuť ďalších turistov do regiónu," informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Financie na rekonštrukciu poskytol OOCR Záhorie Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prostredníctvom Krajskej inovačnej rozvojovej agentúry (KIRA) a obec Smrdáky. "Podarilo sa nám tak vytvoriť platformu podpory cestovného ruchu v objeme 100 000 eur za rok 2021 a 150 000 eur v roku 2022 na financovanie projektov realizovaných OOCR a ich členmi," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Jedným z dôležitých cieľov budúceho centra bude prezentácia kultúrno-historického potenciálu Záhoria. "Do budúcnosti by sme radi doplnili ponuku kancelárie aj o rôzne programové či zážitkové balíčky, aby sme hosťom kúpeľov, ale aj návštevníkom Záhoria pripravili celodenný program, či už návštevu Skalice, Holíča, Kopčian, ale aj ďalších atraktívnych miest v regióne," doplnila starostka obce Smrdáky Ingrid Tripšanská.

"Perspektívne sa súčasťou kancelárie stane aj požičovňa elektrobicyklov. Zároveň bude centrum slúžiť na propagáciu aktivít členov OOCR Záhorie, ponúkať tradičné regionálne produkty a podobne," uviedol výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Prevádzka turisticko-informačného centra bude financovaná zo zdrojov Ministerstva dopravy a výstavby SR a z vlastného rozpočtu OOCR Záhorie. Do rozpočtu organizácie budú na tento účel prispievať aj Kúpele Piešťany, pod ktoré Kúpele Smrdáky patria.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2022
OOCR Záhorie zvýšila za dva roky rozpočet zo 130 000 na 250 000 eur
Rozpočet Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa podarilo zvýšiť oproti roku 2020 zo 130 000 na 250 000 eur. Informoval o tom predseda predstavenstva OOCR Zdenko Čambal na zasadnutí členov organizácie, ktoré sa uskutočnilo v Skalici.
viac
11.07.2022
OOCR Záhorie vyhlásilo fotografickú súťaž o najkrajšie fotky z regiónu
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila 5. ročník fotografickej súťaže. Je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
02.09.2022
V obci sa uskutoční 15. ročník dožinkovej slávnosti Vinobranie
V obci Smrdáky v okrese Senica sa uskutoční v sobotu 3. septembra 15. ročník dožinkovej slávnosti Vinobranie. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
27.09.2022
Súťaž o najkrajšiu fotografiu Záhoria sa končí o pár dní
Do piateho ročníka fotografickej súťaže Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie, ktorá je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom, treba zaslať fotografie najneskôr do 30. septembra. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %