Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.06.2022 04:15

OOCR Záhorie zvýšila za dva roky rozpočet zo 130 000 na 250 000 eur


Ilustračná snímka.


Rozpočet Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa podarilo zvýšiť oproti roku 2020 zo 130 000 na 250 000 eur. Informoval o tom predseda predstavenstva OOCR Zdenko Čambal na zasadnutí členov organizácie, ktoré sa uskutočnilo v Skalici.


V súčasnosti má organizácia 54 členov. "O vstup prejavili záujem aj ďalšie subjekty, či už samosprávy, alebo podnikateľské subjekty. Organizácia a jej členovia sa vďaka marketingovým aktivitám dostávajú do povedomia verejnosti nielen v regióne a na Slovensku, ale už aj v zahraničí," uviedol Čambal.

Popri aktuálnych aktivitách pripravuje organizácia aj nové projekty. "Zúčastnili sme sa na dvoch veľtrhoch cestovného ruchu v Spojených arabských emirátoch a sprostredkovane v Izraeli. Prvé výsledky sa začínajú prejavovať. Navštívili nás novinári z Talianska a zástupcovia cestovnej agentúry z Dubaja, ktorá zastrešuje viac ako 200 touroperátorov z arabských krajín. Tu však narážame na fakt, že títo návštevníci sú nároční na kvalitu ubytovacích kapacít a preferujú predovšetkým päťhviezdičkové hotely. Napriek tomu neustále hľadáme možnosti, ako ich zdržať na Záhorí čo najdlhšie," informoval výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Organizácia rieši aj vyplnenie programu pre návštevníkov, ktorí na Záhorí trávia dlhodobejšie pobyty. "Jedným z najnavštevovanejších miest v regióne sú kúpele Smrdáky. Práve preto sme sa rozhodli v obci otvoriť turistické informačné centrum, s ktorým nám výrazne pomohol Trnavský samosprávny kraj a s prevádzkou pomáhajú aj ďalší členovia organizácie," doplnil Lidaj.

Stretnutia členov plánuje organizácia uskutočňovať pravidelne. "Zúčastnení si vymenili názory na aktuálnu situáciu v cestovnom ruchu. Čo je však ešte dôležitejšie, v rámci rozhovorov našli priestor na spoluprácu, čím sa otvorili možnosti na zlepšenie a synergiu ich služieb a ponúk v cestovnom ruchu," povedal predseda predstavenstva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2020
Schválená novela zákona „zachraňuje“ OOCR
V súvislosti s ochorením COVID-19 vláda SR včera schválila novelu zákona o cestovnom ruchu v skrátenom legislatívnom konaní.
viac
18.10.2021
V Holíči predstavili koncepciu rozvoja cestovného ruchu
Mesto Holíč usporiadalo v spolupráci s partnerským rakúskym mestom Hollabrunn a strategickým partnerom Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Záhorie konferenciu, na ktorej bola predstavená koncepcia rozvoja cestovného ruchu pre územie Záhoria či nové logo, ktoré prezentuje región.
viac
29.12.2021
V prihraničných okresoch Trnavského kraja predstavia šľachtické rody
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii hľadala v roku 2021 spôsoby na rozširovanie možností turistiky a spoznávania regiónu.
viac
21.05.2022
Na Záhorí sa počas víkendu uskutoční viacero zaujímavých podujatí
Popri otvorení turistickej sezóny v kráľovskom meste Skalica, ktoré je spojené s tradičným podujatím Trdlofest, je na Záhorí na výber počas víkendu (21. a 22. 5.) viacero ďalších akcií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %