Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.06.2020 03:30

Oravské kultúrne stredisko pre deti pripravilo letný tvorivý tábor


Výrez z plagátu.


Divadlo, hudbu, remeslá i súťaže zažijú deti v dennom letnom tvorivom tábore, ktorý pre ne pripravilo Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne.


Každý deň od 6. do 10. júla sa deti vo veku od šesť do 12 rokov hravou formou zoznámia s kultúrnymi prvkami a fenoménmi regiónu. Informoval o tom Miroslav Žabenský z Oravského kultúrneho strediska.

„Pondelok bude hudobný, zameraný na spoznávanie zvukov, tónov, melódií a hudobných nástrojov. Deti si vytvoria vlastnú kapelu a zhotovia kašírované masky. Tie budú môcť využiť v divadelný utorok, kedy spoznajú tradičné detské hry, vyrobia si kulisy a zahrajú divadielko,” načrtol Žabenský.

V stredu je naplánovaný výlet na lúku so spoznávaním liečivých rastlín, výrobou herbára a vrecka na sušené bylinky. „Vo štvrtok si prídu na svoje najmä mladí maliari. Budú maľovať na kamienky, na veľké postery i na chodník. V remeselný piatok si malí šikovníci vyrobia detské textilné hračky a naučia sa plstiť,” dodal Žabenský.

Tvorivé aktivity budú viesť lektori. Denný tábor trvá päť pracovných dní od 8.00 h do 16.00 h. Viac informácií sa záujemcovia dozvedia e-mailom na vzdelavanie@osvetadk.sk. Prihlásiť sa treba do 3. júla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.11.2017
Projekt Z náručia poznania upútal najmladších
„Veď toto je lepšie ako tablet“. Táto veta dolnokubínskeho škôlkara bola azda najlepšou pochvalou za všetko úsilie, ktoré sprevádzalo prípravu a realizáciu projektu Z náručia poznania.
viac
18.06.2020
Druhá šanca pre deviatakov
Deviataci, ktorí sa nedostali na zvolenú strednú školu, si môžu vybrať z voľných miest, ktoré sa nenaplnili po prvom termíne prijímacieho konania. Mali by to stihnúť do piatku 19. júna, kedy uplynie termín na podávanie prihlášok.
viac
26.06.2020
Oravské folklórne leto z domu
Ľudové jarmoky, tvorivé dielne, výstavy, súťaže, ochutnávky tradičných jedál, najmä však tanečné a hudobné programy. To všetko bude toto leto na Orave absentovať pre opatrenia za zamedzenie šírenia vírusu covid-19. Nie však celkom.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %