Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.07.2020 08:10

Oravskú priehradu sprístupní návštevníkom nový náučný chodník


Oravská priehrada.


Prezentáciu historických, prírodných, kultúrnych a vlastivedných skvostov hornej Oravy má ponúknuť nový náučný chodník popri brehu Oravskej priehrady v Námestove.


Radnica ho chce z vlastných zdrojov dokončiť najneskôr v budúcom roku, s jeho stavbou chcú začať už počas tohto leta.

Ako informoval prednosta Mestského úradu v Námestove Dušan Jendrašík, mesto už má právoplatné stavebné povolenie na výstavbu 1,6-kilometrového chodníka z Nábrežia na Studničku. Celkové predpokladané náklady sú 240 000 eur, cena môže klesnúť v procese verejného obstarávania, ktorý sa už začal.

„Náučný chodník má sprístupniť vodnú nádrž Oravská priehrada všetkým obyvateľom mesta a návštevníkom regiónu. Po ceste si môžu vychutnať výhľad na Tatry a Slanický ostrov umenia. Náučný chodník bude v Chránenej krajinnej oblasti horná Orava a patrí do územia európskeho významu Natura 2000 – Chránené vtáčie územie horná Orava. Skončí sa neďaleko historického židovského cintorína, ktorý patrí k pamätihodnostiam mesta Námestovo,“ priblížil Jendrašík s tým, že náučný chodník poskytne priestor na oddych a rekreáciu pri brehu Oravskej priehrady, čím prispeje aj k zvýšeniu návštevnosti mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
Slanický ostrov umenia opäť privíta navštevníkov
Novú plavebnú sezónu na Oravskej priehrade začne tento rok loď OG Slanica v nedeľu 15. mája.
viac
12.05.2017
Oravská galéria zaháji 44. sezónu na Slanickom ostrove umenia
Ostrov opradený príbehmi a zaujímavosťami otvára svoje expozície. Dopraví Vás tam loď OG SLANICA, ktorá začína tohtoročnú plavebnú sezónu v sobotu 13. mája.
viac
30.04.2019
Otvorenie 46. sezóny na Slanickom ostrove umenia uprostred Oravskej priehrady
Oravská galéria v Dolnom Kubíne otvorí v piatok 3. mája 2019 už 46. sezónnu na Slanickom ostrove umenia uprostred Oravskej priehrady.
viac
19.11.2020
Náučný chodník ukončený výhľadňou otvorili v mestskej časti Hrabové
Náučný chodník Za krásami bytčianskej prírody, ktorý končí výhľadňou, sprístupnili v stredu v mestskej časti Bytče Hrabové. Oba prvky infraštruktúry sú hlavným výstupom spoločného projektu Bytče a poľského partnera Gminy Strumień.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %