Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.06.2017 01:57

Osvojte si základy programovania a získajte harvardský certifikát


Ilustračná snímka: (int).


Naučiť sa základy programovania zadarmo a získať certifikát z Harvardskej univerzity môžu deti aj dospelí vďaka spoločensko-vzdelávaciemu projektu Technology Nation.


V Bratislave a Košiciach ho spúšťa mimovládna organizácia BrainBasket Foundation s cieľom rozvinúť infraštruktúru vzdelávania v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT) v slovenských regiónoch. Informoval o tom Tomáš Hallon zo Slovenskej aliancie pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE).      

"Väčšina Slovákov má určité povedomie o informačných a komunikačných technológiách. Niektorí už priamo pracovali s IKT alebo s nimi prišli do kontaktu v iných odvetviach, iní si to chcú len vyskúšať. Samozrejme, nováčikovia nevedia, kde začať. Preto veľmi radi poskytujeme bezplatný kurz základov programovania pre všetkých, ktorých láka táto sféra," uviedol Vladimir Liulka, generálny riaditeľ nadácie BrainBasket. Zároveň vyjadril presvedčenie, že iniciatíva uľahčí Slovákom prechod k IKT a pomôže im nájsť si prácu technického odborníka.      

Podľa informácií SAPIE sa projekt zameriava na dve cieľové vekové skupiny. Prvou sú mladí ľudia vo veku 21-35 rokov so záujmom o preškolenie v oblasti IKT, ktorým je určený bezplatný štvormesačný program Technology Nation Adults, založený na kurze Harvardskej univerzity a univerzity MIT. Účasť nevyžaduje predchádzajúce technické skúsenosti, potrebná je len znalosť angličtiny minimálne na vyššej pokročilej úrovni a motivácia študenta.      

Pre deti od deväť do 11 rokov je určený bezplatný trojmesačný kurz Technology Nation Kids, pokrývajúci základné zásady informatiky a programovania. Pracuje s metodikou gamifikácie - využívania herných prvkov v nehernom prostredí. Zakladá sa na detskom programovacom jazyku Scratch a vyučujú ho mentori so skúsenosťami v IKT.      

Nadácia BrainBasket je nezisková organizácia zameraná na zlepšenie vzdelávania v oblasti IKT.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
30.05.2019
Deň detí, nábor mladých i veľký vlakový výlet do praveku
Košická detská historická železnica pripravila pre svojich najmladších a najvernejších cestujúcich malú odmenu pri príležitosti ich sviatku.
viac
21.05.2020
Projekt TUKE a oceliarní chce zvýšiť záujem o techniku a podchytiť talenty
Popularizovať vedu medzi mladými ľuďmi a zvýšiť záujem o štúdium technického zamerania je zámerom vzdelávacieho projektu Technické talenty 2020+.
viac
18.06.2022
V Sade Janka Kráľa si dnes budete môcť vychutnať atmosféru stredoveku
Po ročnej prestávke sa najbližšiu sobotu návštevníci Sadu Janka Kráľa opätovne presunú do stredoveku. Nechýbať budú dobový tábor, šermiarske vystúpenia, turnaje, či obľúbená veľká poľná bitka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %