Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.06.2016 01:07

Otvorenie letnej turistickej sezóny bude trvať desať dní


Pohľad na Štrbské Pleso.


Letná turistická sezóna sa pomaly začína už aj vo Vysokých Tatrách. Séria podujatí pri tejto príležitosti odštartuje symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa v piatok 10. júna a vyvrcholí športovou akciou Tatry Running Tour počas troch dní 17. – 19. júna.


S prichádzajúcou sezónou pribúda vo veľhorách aj viac turistov. Viac ako 600 km značených turistických chodníkov vo vysokohorskom prostredí bude otvorených po zimnej sezónnej uzávere 15. júna. "Pri tejto príležitosti sme pripravili pre návštevníkov regiónu Vysokých Tatier výnimočný týždeň otvárania letnej turistickej sezóny s naozaj pestrým programom a s množstvom podujatí," povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Andrea Žigová. Prvým z nich je symbolické odomknutie hladiny Štrbského plesa za prítomnosti Poseidóna, folklórneho súboru Štrbianček či medveďa Štrbka. Následne starosta obce Štrba Michal Sýkora odštartuje na Štrbskom Plese 3. etapu jubilejného 60. ročníka Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska.      

Bohatý program je pripravený aj v piatok 17. júna, kedy sa uskutoční Stretnutie pri Kyselke s nočným programom. Ako informovala Žigová, tak návštevníkov čaká posvätenie prameňa smokoveckej kyselky a slávnostne otvorenie tatranského kultúrneho leta. Hosťom večerného programu bude hudobníčka Katka Knechtová.      

V sobotu 18. júna sa symbolicky sprístupnia tatranské chodníky pri Popradskom plese. "Pripravené sú ukážky prác horských záchranárov či umeleckí remeselníci. Víkendový program ukončí nedeľné popoludnie pre rodiny pod názvom Tatranský juniáles v mestskom parku v Tatranskej Lomnici," povedala výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry. Počas tohto víkendu sa uskutoční aj 6. ročník Tatry Running Tour, ktorý bude prebiehať na Štrbskom Plese a je zaradený do série podujatí Tatry v pohybe. "V priebehu troch dní sa uskutoční päť súťažných bežeckých disciplín rôznej dĺžky, obťažnosti a kombinácií behov, určených pre všetkých, ktorí majú radi pohyb v prírode," dodala Žigová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Zámok otvorili už pred letnou sezónou
V tomto roku sa zámok v Smoleniciach pri Trnave otvára pre návštevníkov o čosi skôr ako zvyčajne. Už pred hlavnou turistickou sezónou ho možno navštíviť aj počas májových a júnových nedieľ.
viac
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
16.06.2018
Letná sezóna odštartovala tradičným odomknutím hladiny jazera
Tradičným symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa otvorili v piatok letnú turistickú sezónu v regióne.
viac
18.06.2019
Tatranci štartujú letnú sezónu, spestrí ju množstvo podujatí
Tatranci majú pred sebou letnú turistickú sezónu. V piatok doobeda symbolicky odomkli hladinu Štrbského plesa. Starosta Štrby Michal Sýkora verí, že sezóna bude ešte úspešnejšia ako vlaňajšia a že aj vďaka titulu top destinácia od Lonely Planet zavíta do regiónu ešte viac turistov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %