Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.06.2020 11:30

OÚ patria pod MV, je prirodzené, že ich bude obsadzovať OĽaNO


Na snímke Richar Sulík, predseda SaS. Snímka zdroj: (tasr).


Predseda SaS Richard Sulík nenamieta obsadzovanie pozícií prednostov okresných úradov (OÚ) hnutím OĽaNO. Hovorí, že politici dostali mandát od ľudí, preto by mali prevziať zodpovednosť za jednotlivé podriadené pozície.


Pripomenul tiež dohodu, že každá strana je zodpovedná za svoje rezorty, ktoré získala po voľbách, ako aj za ich orgány a inštitúcie, ktoré pod ne spadajú.

„Tam nie je čo riešiť. My máme všeobecnú dohodu,” podotkol Sulík s tým, že okresné úrady patria pod Ministerstvo vnútra (MV) SR, teda už nie je nad čím uvažovať. Považuje za prirodzené, že pozície bude obsadzovať hnutie OĽaNO. „Keď sa rozhodnú robiť výberové konania, nech robia výberové konania, keď sa rozhodnú dať tam svojho overeného človeka, nech tam dajú svojho overeného človeka,” dodal.

Sulík pripomenul, že už od začiatku hovoril o potrebe prebratia politickej zodpovednosti za jednotlivé orgány podriadené rezortom a ministrom, ako napríklad aj post policajného prezidenta. „My máme zodpovednosť za voličov, preto my, ktorí máme ten mandát od voličov, musíme obsadiť pozície, za ktoré sme zodpovední,” zdôraznil Sulík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2016
Ministerstvo vytvorilo mechanizmus pre efektívnejší progres vo verejnej správe
Lepšia koordinácia medzi rezortmi, kvalitnejšie nastavenie procesov a systémov a zabránenie ich duplicity či zabezpečenie bezproblémového kolovania žiadosti ako takej po úradoch bez nutnosti prítomnosti občana.
viac
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
09.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Životné prostredie
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát so zameraním na životné prostredie.
viac
30.01.2021
Na občanoch záleží!
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) otvára pravidelné vzdelávanie, ktoré rozšíri vaše poznatky o participácii v samospráve.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %