Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
11.10.2018 02:55

Ožijú povesti?


Ilustračná snímka


V piatok 19. októbra 2018 o 17:00 sa uskutoční ďalšia zaujímavá potulka naším mestom, s názvom Ožijú povesti?. Jedná sa o druhé pokračovanie úspešnej potulky o povestiach a legendách o Žiline.


„Potulkári“ sa stretnú pred Kostolom sv. Barbory, ich kroky potom budú viesť cez štvrť Frambor a prehliadku ukončia v priestoroch katakomb pod kostolom Obrátenia sv. Pavla Apoštola. Počas trasy však môžu stretnúť ďalšie bytosti, ktoré im prezradia úryvky z povestí.

Jesenný podvečer, hmla a šuchot lístia nám navodia tú pravú rozprávkovú náladu, kedy sa v svetle lampášov začnú objavovať bytosti zo sveta povestí a legiend o Žiline.

Už druhé pokračovanie slávnej potulky o živote kata, či o kliatbe tetky Agáty nás opäť vtiahne do zázračného príbehu postáv, ktoré boli súčasťou nášho mesta. Postavy ako svätá Barbora, či čarovná kováčova kobyla ožijú a pripomenú nám časy minulé, kedy kúzla, čary a hrdinské skutky boli v našom meste častým javom.

Nazrieme do zákutia jedného z najkrajších barokových kostolov, zistíme kto vydával strašidelné zvuky v časti mesta zvanej Frambor a duch sestry Vincentky nám v gotických priestoroch pivníc pod  kostolom Obrátenia sv, Pavla Apoštola vyrozpráva zážitky zo sirotinca. Možno stretneme obra Drúkohlúba, ale nechajme sa prekvapiť.

Dĺžka trvania prehliadky: cca 60 min/ 90 min

Cieľová skupina: rodiny

Kapacita: 20 osôb

Vstup: zdarma

Na potulku je potrebné sa vopred prihlásiť v Turistickej informačnej kancelárií mesta Žilina: Tel.: +421 (0) 41 723 31 86, +421 (0)907 845 567 E-mail: info@tikzilina.eu

Autor: (ts-tikzilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2018
Poslanci MsZ schválili opatrenia na eliminovanie diviakov na území mesta
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline schválili na pondelkovom (23. 4.) zasadnutí návrh opatrení, ktoré by mali pomôcť eliminovať výskyt diviačej zveri na území mesta.
viac
13.12.2019
Pomocnú ruku podá Prešovu aj Žilina
Pomoc v podobe finančnej dotácie z rozpočtu mesta vo výške 10-tis. eur poskytne Prešovu aj žilinská radnica. Peniaze budú použité na výdavky súvisiace s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytových domoch na Mukačevskej ulici v Prešove a na pomoc osobám postihnutým touto tragickou udalosťou.
viac
25.11.2020
Výstava v Považskom múzeu predstavuje odevy 20. storočia
Odievanie v 20. storočí predstavuje výstava Z dediny či z mesta, do skrine sa zmestia v Budatínskom hrade v Žiline. Podľa hovorkyne Považského múzea (PM) v Žiline Magdalény Lackovej je odev neverbálnym jazykom doby, odzrkadľuje postavenie a úlohu muža a ženy v spoločnosti.
viac
11.09.2023
Parkovanie na chodníkoch v meste bude od 1. októbra zakázané
Od 1. októbra bude v Žiline zakázané parkovanie na chodníkoch. Výnimkou budú len miesta, kde to bude povolené dopravnou značkou alebo značením. Radnica tak reaguje na novelu zákona o cestnej premávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %