Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.04.2022 07:45

Panenská ulica bude opäť na jeden deň patriť Dobrému trhu


Dobrý trh na Panenskej.


Dvory, záhrady, výklady či terasy na Panenskej ulici v Bratislave budú opäť na jeden deň patriť návštevníkom i kultúre. Umožní im to tradičné podujatie Dobrý trh, ktorý je naplánované na 30. apríla.


Predstaviť by sa malo takmer 200 trhovníkov, chýbať by nemal ani Detský Dobrý trh.  Súčasťou podujatia bude aj dvojjazyčný program pre Ukrajincov.

Téma podujatia Dobré vzťahy - dobrá klíma má podľa organizátorov pripomenúť, že príjemne žiť môžeme tam, kde je nám spolu dobre. Po dvoch pandemických rokoch dostanú opäť naživo priestor známi i noví trhovníci. Svoje miesto budú mať produkty pre deti či domácich miláčikov, gastronómia, víno alebo kozmetika. Na Detskom Dobrom trhu ponúknu svoje výrobky tí najmladší trhovníci.

"Špeciálne však chceme privítať našich ukrajinských susedov, pre ktorých bude pripravený dvojjazyčný program, vystúpenia aj ponuky predajcov," skonštatovala jedna zo zakladateliek Dobrého trhu Illah van Oijenová. Akcia tak prinesie aj podujatia a spolupráce s ukrajinskými umelcami, koncerty, diskusie, výstavy alebo čítačky v slovenčine aj ukrajinčine. Dobrý trh na Panenskej ulici tak bude sprevádzať aj program v susedských kníhkupectvách, antikvariátoch a knižniciach.

Dobrý trh pokračuje v snahe produkovať čo najmenej odpadu, podľa organizátorov dokáže festival vytriediť 95 percent odpadu. K dispozícii budú opäť kompostovateľné riady či riediace stanice s dobrovoľníkmi a osveta k triedeniu odpadu pod taktovkou mestskej organizácie Odvoz a likvidácia odpadu.

Dobrý trh oživuje mestský verejný priestor, podporuje malovýrobcov a kvalitné domáce výrobky a produkty rozmanitých kultúr. Okrem stánkov prináša zážitky vo forme umeleckých inštalácií, koncertov či workshopov pre deti aj dospelých. Koná sa v troch lokalitách v Bratislave na Jakubovom námestí, Panenskej ulici a Námestí SNP.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2019
Na sobotňajšom Dobrom trhu je pripravený celodenný program
Susedské komunity, stánky s produktmi a jedlom, ale aj diskusie o udržateľnosti, inkluzívnych mestách a bezodpadovom životnom štýle čakajú návštevníkov na sobotňajšom (27. 4.) Dobrom trhu na Jakubovom námestí v Bratislave.
viac
30.04.2022
Dobrý trh sa v sobotu vráti na Panenskú ulicu
Panenská ulica v Bratislave sa v sobotu opäť premení na kaviareň, divadlo, výstavnú sálu, detskú herňu i šapitó. Po dvoch rokoch sa na ňu vráti podujatie Dobrý trh. Predstaviť by sa malo takmer 200 trhovníkov, chýbať by nemal ani Detský Dobrý trh. Súčasťou podujatia bude aj dvojjazyčný program.
viac
22.09.2022
Panenská ulica bude opäť patriť Dobrému trhu
Panenská ulica v Bratislave bude jeden deň opäť patriť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom, domácim výrobkom či rozmanitým kultúram. V sobotu (24. 9.) sa tam uskutoční tradičný pouličný festival Dobrý trh.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %