Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.09.2022 04:15

Panenská ulica bude opäť patriť Dobrému trhu


Dobrý trh na Panenskej.


Panenská ulica v Bratislave bude jeden deň opäť patriť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom, domácim výrobkom či rozmanitým kultúram. V sobotu (24. 9.) sa tam uskutoční tradičný pouličný festival Dobrý trh.


Ten so sebou prinesie tému Dobré vzťahy = Dobrá klíma, pretože podľa organizátorov len silné komunity môžu reagovať na klimatickú výzvu.

"Hlavná téma jesenného vydania má trochu provokovať, trochu motivovať a hlavne, pýtať sa a dávať odpovede na otázku - Ako sa nám spolu dobre žije? A dobre je nám zväčša tam, kde panuje porozumenie," približujú organizátori.

Na Dobrý trh sa tak napríklad vracia [fjúžn] zóna, ktorá návštevníkov zoznámi s Bratislavčanmi z celého sveta. Pripravené budú workshopy, ochutnávky netradičných jedál, hudba či tanec. Iniciatíva Klíma ťa potrebuje prinesie diskusie a workshopy, ktoré priblížia klimatické výzvy a ich možné riešenia. Projekt LÝCEUM – Laboratórium otvorenej spoločnosti prispeje prednáškami a workshopmi na tému inklúzie LGBTQ veriacich.

Diskutovať sa bude tiež o udržateľnej doprave, záchrane pamiatok či modernom školstve. Predstavené budú nielen hotové projekty, ale tiež vízie, ako bude vyzerať Bratislavský kraj o desať rokov. Chýbať nebudú ani tipy na zaujímavé turistické destinácie, Detský Dobrý trh, divadlo, výstavy či koncerty.

Súčasťou Dobrého trhu je naďalej snaha produkovať čo najmenej odpadu. Pri každom vstupe do zóny Dobrého trhu budú triediace stanice, okrem triedenia papiera, plastov či skla pribudne tento rok zber kuchynského odpadu. Zároveň budú môcť návštevníci darovať do špeciálnych nádob zálohované fľaše a plechovky.

Organizátori privítajú dobrovoľné vstupné.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2019
Dobrý trh v Starej tržnici a v okolitých uličkách ponúkne bohatý program
Objavovanie susedstva, vianočná atmosféra, vynikajúce jedlo a kvalitný tovar, ale aj dôležité témy klimatickej zmeny na vás čakajú na decembrovom Dobrom trhu. Koná v nedeľu 15. decembra v Starej tržnici a okolí.
viac
25.04.2022
Panenská ulica bude opäť na jeden deň patriť Dobrému trhu
Dvory, záhrady, výklady či terasy na Panenskej ulici v Bratislave budú opäť na jeden deň patriť návštevníkom i kultúre. Umožní im to tradičné podujatie Dobrý trh, ktorý je naplánované na 30. apríla.
viac
30.04.2022
Dobrý trh sa v sobotu vráti na Panenskú ulicu
Panenská ulica v Bratislave sa v sobotu opäť premení na kaviareň, divadlo, výstavnú sálu, detskú herňu i šapitó. Po dvoch rokoch sa na ňu vráti podujatie Dobrý trh. Predstaviť by sa malo takmer 200 trhovníkov, chýbať by nemal ani Detský Dobrý trh. Súčasťou podujatia bude aj dvojjazyčný program.
viac
21.09.2023
Panenská ulica bude na jeden deň opäť patriť Dobrému trhu
Panenská ulica v Bratislave bude opäť jeden deň patriť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom či domácim výrobkom. V sobotu (23. 9.) sa tam uskutoční tradičný pouličný festival Dobrý trh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %