Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
27.02.2018 10:48

Parkovacie miesta v centre Žiaru nad Hronom vybavia snímačmi


Ilustračná snímka


Parkovanie v centre Žiaru nad Hronom by malo byť v budúcnosti jednoduchšie. Miestna samospráva chce nové parkovacie miesta v centre vybaviť snímačmi. Pomocou aplikácie si tak vodiči budú môcť prezrieť aktuálne voľné parkovacie miesta.


Primátor Peter Antal priblížil, že snímače chcú osadiť na asi stovke parkovacích miest. "Intenzívne na tom robíme a verím, že v krátkom čase to bude aj zrealizované," podotkol Antal s tým, že samospráva potom dokáže nastaviť aj model časového parkovania.       

"Nemôžeme akceptovať to, že my vybudujeme sto nových parkovacích miest, ktoré nám ráno obsadia zamestnanci priľahlých inštitúcií a nie sú k dispozícii verejnosti," dodal Antal.       

Žiarska samospráva v závere minulého roka tiež avizovala, že obyvatelia využívajúci mestskú hromadnú dopravu (MHD) budú môcť v dohľadnej dobe monitorovať pohyb autobusov MHD prostredníctvom mobilnej aplikácie. S touto požiadavkou robila samospráva aj verejné obstarávanie na zabezpečovanie služieb MHD v meste v tomto roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2016
Na hrade Šášov objavili unikátne nálezy
Dobrovoľníkom, ktorí pracujú na záchrane hradnej zrúcaniny Šášov, sa pred pár dňami podarili unikátne objavy.
viac
13.06.2018
V parku chystajú súťaž domácich grilmajstrov
V žiarskom Parku Štefana Moysesa to bude v sobotu 23. júna rozvoniavať grilovanými špecialitami. Mesto prichádza s novinkou, súťažou, v ktorej si sily zmerajú všetci domáci grilmajstri.
viac
10.01.2019
V kaštieli chcú zriadiť domov dôchodcov a denný stacionár
Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.
viac
04.07.2019
Žiar nad Hronom: Svoje "áno" si budú môcť čoskoro snúbenci povedať aj v kaštieli
O svadby v Parku Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom je stále väčší záujem. Aj preto sa žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) stále snaží vylepšovať služby, ktoré v tejto súvislosti snúbencom poskytuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %