Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
20.03.2018 12:33

Parkovanie pred nemocnicou by malo byť spoplatnené


Ilustračná snímka


Parkovanie pred Fakultnou nemocnicou s poliklinikou (FNsP) v Skalici by malo byť spoplatnené. Tento zámer vedenie nemocnice s mestom, ktoré je jedným z jej akcionárov, nekonzultovalo. TASR informoval zástupca primátora Milan Roman.


Za zmenou dopravy v okolí nemocnice stojí spoplatnenie parkovania, ktoré má prevádzkovať externá spoločnosť. Má sa však dotknúť nielen návštevníkov, ale aj zamestnancov nemocnice. Bezplatné parkovanie sa bude týkať len prvej polhodiny. "Zo skúseností vieme, že návšteva lekára často presahuje tento časový limit. Argument, že bude možné naďalej bezplatne parkovať v priľahlých uliciach, neobstojí. V konečnom dôsledku na to doplatia práve tí, ktorí majú vážnejšie zdravotné problémy, imobilní či starší ľudia," uviedol Roman.       

Pre zamestnancov bude vybudovaných približne 40 miest a za parkovanie v areáli nemocnice si budú musieť priplatiť. "Fakultná nemocnica je jedným z najväčších zamestnávateľov v okrese. Nemyslím si, že týmto spôsobom prilákame do zdravotníctva viac pracovných síl," upozornil Roman.       

Vedenie mesta vníma tento stav ako veľmi vážny. "Tento zámer s nami ako akcionárom nemocnice absolútne nikto nekomunikoval. Považujem to za pomerne zásadnú vec. Aj preto som už kontaktoval ďalšieho väčšieho akcionára Trnavský samosprávny kraj a župana Jozefa Viskupiča som požiadal o stretnutie a prerokovanie tejto veci. Stretnutie sa bude konať už v utorok (20.3.) a verím, že spoločne podnikneme kroky, ktoré prinesú zmysluplné riešenie tohto problému," doplnil Roman.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Mobilná aplikácia vám pomôže rýchlo vyhľadať zdravotnú pomoc
Aplikácia otvorenalekaren.sk pomáha verejnosti v núdzi vyhľadať najbližšiu otvorenú lekáreň, lekársku službu prvej pomoci či nemocnicu. Zahlasujte za ňu v celoslovenskej súťaži.
viac
28.09.2018
MsZ schválilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v meste
Mestské zastupiteľstvo v Skalici v stredu odsúhlasilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v centrálnej mestskej zóne. Mesto zareagovalo na podnety od občanov mesta a Mestskému úradu uložilo, aby vypracoval koncepciu plateného parkovania v centre mesta.
viac
11.11.2019
Mesto spoplatní parkovanie okrem centra mesta i na sídliskách
Mesto Prešov bude mať 17 zón regulovaného parkovania. Ako uviedol pre TASR hovorca mesta Vladimír Tomek, regulované parkovanie v Prešove funguje už od roku 2008, keď vznikla centrálna mestská zóna. Zatiaľ je regulácia statickej dopravy zavedená iba v centre mesta. Po novom sa rozšíri aj na sídliská.
viac
12.02.2020
Poprad mení parkovaciu politiku
Mesto Poprad má v pláne zmeniť parkovaciu politiku, pribudne tak štvrtá spoplatnená zóna, ceny v blízkosti námestia sa zvýšia a platiť za parkovanie sa bude aj v sobotu. Na stredajšom (12. 2.) rokovaní mestského zastupiteľstva o tom rozhodli poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %