Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.09.2020 02:15

Parlament schválil zákon o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti


Ilustračná snímka.


Parlament schválil novelu zákona o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti, pričom nezabúda ani na rozšírenie okruhu politicky exponovaných osôb.


Pod väčším drobnohľadom bánk v porovnaní s bežnými klientmi bude viac verejných funkcionárov, t.j. aj osoby s regionálnym významom. Zákonom sa zavedie povinnosť viesť oficiálny zoznam významných verejných funkcií, ktorý bude verejne dostupný na webovej stránke finančnej spravodajskej jednotky.              

Návrhom sa zároveň mení aj zákon o registri právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci. V ňom sa ustanovuje rozsah údajov o konečných užívateľoch výhod v tomto registri, ktoré budú rovnako verejnosti prístupné.

Účinnosť novelizovaného zákona sa predpokladá od 1. novembra 2020.  

Viac informácií TU.

Informatívne konsolidované znenie TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Parlament dal zelenú efektívnejšej ochrane ovzdušia
Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky dnes schválili novelu zákona o ochrane ovzdušia. O aplikačnej novele odpadového zákona budú hlasovať v stredu (18.10.). Informoval o tom hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák.
viac
19.10.2017
Poslanci NR SR schválili novelu zákona o odpadoch
Po novele zákona o ovzduší včera (18. 10.) poslanci parlamentu schválili aj druhý pilier ochrany zdravia obyvateľov a životného prostredia na Slovensku – aplikačnú novelu zákona o odpadoch. Tá zlepšuje systém nakladania s odpadmi, tak aby sa oplatilo na Slovensku triediť a recyklovať.
viac
20.08.2020
ZMOS upozorňuje na nedostatky v pripravovaných volebných pravidlách
Združenie miest a obcí Slovenska zásadnou pripomienkou v medzirezortnom pripomienkovom konaní upozorňuje na nedostatky pripravovanej novely zákona o volebnej kampani, ktorú do parlamentu predkladá skupina poslancov Národnej rady Slovenskej republiky.
viac
14.01.2022
Občianske preukazy budú obsahovať biometrické údaje
Vláda schválila novelu zákona o občianskych preukazoch, tie budú obsahovať biometrické údaje. K schváleniu novely došlo na rokovaní vlády v stredu 12. januára 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %