Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.09.2020 02:40

Partizánska samospráva pristúpila k oprave ciest na území mesta


Radnica mesta Partizánske.


Partizánska samospráva pristúpila k menším rekonštrukciám ciest na území mesta. Veľkoplošné opravy realizuje na šiestich vybraných uliciach, na ďalších zabezpečuje malé lokálne opravy.


„Mesto Partizánske v rámci opráv komunikácií v tomto roku robí dva typy prác. Ide o veľkoplošné opravy sieťových rozpadov, a potom malé lokálne opravy,” povedala prednostka Mestského úradu v Partizánskom Dáša Jakubíková.       

V rámci veľkoplošných opráv ide podľa nej o rozlohu približne 3750 štvorcových metrov (m²), ktoré sa budú realizovať na šiestich uliciach. Jakubíková ďalej spresnila, že ide o Nemocničnú ulicu, ulicu Gen. Svobodu a Kukučínovu ulicu, ďalej prístupovú komunikáciu ku garážam na Veľkej okružnej a prístupovú cestu k letisku na Kúpeľnej ulici v Malých Bieliciach. „V prípade malých lokálnych opráv išlo o práce na rozlohe približne 215 m². Keď sme robili analýzu, ako nám vyzerajú komunikácie po zime, práce by boli potrebné ešte na ďalších 300 m² ciest. Momentálne sme ich však z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov nezaradili do opráv, no je predpoklad, že na jeseň ich budeme obstarávať a do zimy sa ešte urobia,” ozrejmila.       

S opravami začal dodávateľ v auguste a dokončiť by ich mal v polovici septembra. Lokálne opravy komunikácií sú tesne pred dokončením. Náklady na realizáciu prác predstavujú približne 120 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2017
Župné cesty podstúpili letnú údržbu za viac ako 1,3 mil. eur
V období od prvého apríla do konca júla tohto roku ozdravila počas letnej údržby Správa ciest TSK cesty druhej a tretej triedy. Z ciest sa odstránili okrem výtlkov i nerovnosti obmedzujúce plynulosť cestnej premávky.
viac
30.06.2020
Vo viacerých lokalitách mesta začali s opravami ciest
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
14.10.2020
Mesto Svidník pokračuje v rekonštrukcii miestnych komunikácií a chodníkov
Mesto Svidník začalo ďalšiu fázu rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov. Celkovo preinvestuje viac ako 117 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %