Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.04.2021 02:55

Partizánske obstaralo dopravno-urbanistickú štúdiu pre rozvoj cyklodopravy


Ilustračná snímka


Samospráva Partizánskeho sa pri rozvoji cyklodopravy na území mesta bude opierať o dopravno-urbanistickú štúdiu. Cez verejnú súťaž už vybrala spracovateľa, ten sa bude pri tvorbe dokumentu opierať i o vyjadrenia obyvateľov.


Ako informoval primátor Jozef Božik víťazom obstarávania sa stalo občianske združenie Cyklokoalícia, samospráva mu za štúdiu zaplatí 8920 eur. Po podpise zmluvy začne s prípravou samotného dokumentu. "Podmienkou prípravy štúdie je komunikácia s domácimi aktivistami a občanmi, ktorí sa tejto téme venujú. Preto som inicioval vznik komunikačnej občianskej platformy Mestská cykloiniciatíva 2021," uviedol Božik.       

Radnica v tejto súvislosti podľa neho pripravuje diskusiu so záujemcami, ktorí sa prihlásili do občianskej platformy. "Cieľom je maximálne otvoriť priestor pre výmenu názorov odborníkov a aktivistov, ako aj pripraviť čo najlepšie podmienky na prípravu dokumentu, o ktorý sa budeme opierať v nasledujúcich rokoch pri príprave projektov budovania cyklochodníkov na území mesta zo zdrojov Európskej únie a SR," skonštatoval.       

Na území Partizánskeho by mali v budúcom období pribudnúť dve cyklotrasy. Prvý projekt, ktorý mesto pripravilo, počíta s vybudovaním cyklotrasy v dĺžke viac ako 4,6 kilometra medzi Malými Bielicami a Štrkovcom, respektíve Šípkom po korune hrádze riek Nitra a Nitrica. Cyklotrasu má vybudovať Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý sa s projektom uchádza o zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu. Mesto má rovnako návrh štúdie jedného z vnútromestských cyklochodníkov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.
viac
28.03.2017
Do konca roka by mali v Nitre pribudnúť nové úseky cyklotrás
V Nitre by do konca tohto roka mohlo pribudnúť niekoľko kilometrov nových cyklistických trás. Podľa projektovej dokumentácie dosiahnu náklady na ich výstavbu takmer štyri milióny eur.
viac
03.07.2020
Poznáme držiteľov Inovačného ocenenia Žilinského kraja
Župa ocenila inovačné nápady v kraji v rámci 13. ročníka súťaže Inovačné ocenenie Žilinského kraja. Prestížne ocenenie sa udeľuje v 2 kategóriách – Malé a stredné podniky a Regionálny rozvoj. Cenu si odniesli aj traja najlepší študenti, ktorí uspeli v rámci súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer.
viac
13.05.2021
Prešovská župa podporí cyklodopravu na svojom území vo výške 820-tisíc eur
Dokončiť cyklodiaľnicu Eurovelo 11, prepojiť Vysoké Tatry so Slovenským rajom, vybudovať novú cykloturistickú trasu pútnického významu na Spiši, ale aj okruh okolo Domaše. To je len zlomok plánov Prešovského samosprávneho kraja v oblasti cyklodopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %