Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
28.08.2017 08:30

Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami


Námestie SNP v Partizánskom.


Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami. Spolupracovať na viacerých úrovniach bude so srbskou Bajinou Baštou, chorvátskym Vukovarom a poľskými Krapkowicami.


"V prípade miest Vukovar a Krapkowice ide o iniciatívu mesta Partizánske v kontexte aj Česko-Slovenskej Baťovej spoločnosti, pretože aj v Krapkowiciach, aj vo Vukovare firma Baťa realizovala svoju činnosť. V kontexte srbského mesta Bajina Bašta ide o spoluprácu, ktorej iniciátorom bolo toto srbské mesto," ozrejmil primátor Partizánskeho Jozef Božik.       

Bajina Bašta podľa neho úzko spolupracuje s obcou Veľké Ripňany (okres Topoľčany), pričom na jej čele je Jozef Krištof, prezident Únie vojnových veteránov, s ktorou má Partizánske zmluvu o spolupráci. "Tým, že Bajina Bašta hľadala veľkého partnera na úrovni mesta, Veľké Ripňany odporúčali práve Partizánske," doplnil.       

Zmluvu o spolupráci by mali predstavitelia Bajiny Bašty a Partizánskeho podpísať na narodeninových oslavách slovenského mesta začiatkom septembra. Dohody o partnerstve a spolupráci medzi mestami schválili partizánski mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň. Partnermi Partizánskeho sú už Valašské Meziříčí, Benešov a Svit.       

"Som presvedčený, že Partizánske týmito aktivitami jednoznačne preukázalo, že sme mestom, ktoré má nielen záujem o spoluprácu, ale snaží sa spájať mestá so spoločnou históriou v kontexte Baťu, česko-slovenskej vzájomnosti či so spoločnými vzťahmi prostredníctvom ďalších občianskych združení," dodal Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Považská Bystrica má nové partnerské mesto
Gruzínske mesto Zestafoni bude ôsmim partnerským mestom Považskej Bystrice. Medzinárodnú dohodu s novým partnerom schválilo tento týždeň považskobystrické mestské zastupiteľstvo.
viac
16.06.2017
Bratislave s bikesharingom pomôže Slovnaft
Systém zdieľania verejných bicyklov (bikesharing) vybuduje Bratislava v spolupráci so Slovnaftom. Memorandum o spoločnej realizácii bikesharingu podpísal 14. júna primátor hlavného mesta SR Bratislava Ivo Nesrovnal s predstaviteľmi spoločnosti SLOVNAFT, a.s.
viac
12.04.2021
Ukrajinské mesto Ivano-Frankivsk hľadá partnera
Ukrajinské mesto Ivano-Frankivsk hľadá partnera na Slovensku pre spoluprácu v rôznych oblastiach výkonu kompetencií a aktivít miestnych územných samospráv.
viac
29.04.2023
Mesto ponúkne obyvateľom novú službu v podobe sociálneho taxíka
Mesto Partizánske ponúkne obyvateľom novú sociálnu službu. Sociálny taxík bude prevádzkovať Slovenský Červený kríž (SČK), územný spolok Topoľčany. Využiť ho budú môcť ťažko zdravotne postihnutí, ľudia s obmedzenou schopnosťou pohybu i seniori od mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %