Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.02.2016 07:00

Peter Pollák navrhuje zriadiť v Rokycanoch bežnú základnú školu


Splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Pollák. (Foto: tasr)


Namiesto špeciálnych škôl by sa podľa splnomocnenca vlády pre rómske komunity, mali zriaďovať pre rómske deti bežné školské a predškolské zariadenia.


Po zatvorení súkromnej špeciálnej školy v Rokycanoch splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák očakáva výsledky kontroly Štátnej školskej inšpekcie aj v špeciálnych základných školách v obciach Giraltovce, Svinia a Ostrovany. Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity dal podnet, aby Štátna školská inšpekcia preverila školu v Rokycanoch,  „Škola nedodržiavala právne predpisy v oblasti výchovy a vzdelávania, nevytvorila žiakom materiálno-technické a priestorové podmienky a školský poriadok im dokonca priamo umožňoval záškoláctvo,“ uviedla pre TASR na margo školy v Rokycanoch hlavná školská inšpektorka Viera Kalmárová.

Podľa Polláka bude najprospešnejším riešením pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia, ich rodičov a obce zriaďovať namiesto špeciálnych škôl v obciach, bežné základné školy a podporovať kvalitnú predškolskú prípravu.

Čítajte v Obecných novinách 7-8/2016 na str . 19.

Autor: (ig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
25.03.2024
Mestskí policajti v Dubnici nad Váhom preukázali, že sú ľudia na svojom mieste
Dubnickí policajti si pripisujú jeden úspešný zákrok za druhým. Len nedávno sme informovali o dolapení páchateľa, ktorý sa ulakomil na zvislé dopravné značenie, o niekoľko týždňov neskôr dávame do pozornosti odhalenie zlodeja. Ním odcudzené veci sa našli a boli vrátené majiteľke.
viac
22.03.2024
Združenie Samosprávne kraje Slovenska ocenilo vybrané osobnosti Cenou regiónov
Združenie Samosprávne kraje Slovenska (SK8) po prvý raz udelilo ocenenia za rozvoj samosprávnych krajov a regiónov na Slovensku. Cenu regiónov odovzdalo vybraným laureátom vo viacerých kategóriách vo štvrtok (21. 3.) počas slávnostného galavečera v kultúrno-kreatívnom centre Hviezda v Trenčíne.
viac
22.03.2024
SK8 chce od štátu podiely v spoločnostiach zabezpečujúcich prímestskú dopravu
Združenie samosprávnych krajov Slovenska (SK8) chce požiadať štát o prevod podielov v spoločnostiach zabezpečujúcich prímestskú autobusovú dopravu v jednotlivých krajoch. Po skončení Zhromaždenia SK8 to povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %