Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.06.2020 08:05

Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ


Materská škola na Bulíkovej ulici v Petržalke.


Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.


Ním sa bratislavská mestská časť snaží pomôcť zákonným zástupcom, ktorých dieťa sa pre nedostatok miest nedostalo do štátnej škôlky. Žiadosti môžu podávať do 15. augusta.

„S ohľadom na počet neprijatých detí považujeme za potrebné na úrovni miestneho zastupiteľstva mestskej časti rozhodnúť o opakovaní tohto podporného programu aj v školskom roku 2020/2021,” uvádza sa vo výzve na predkladanie žiadostí, ktorú schválili miestni poslanci na tohtotýždňovom rokovaní. Príspevok 90 eur na dieťa na mesiac je určený pre 40 detí.

Samospráva poznamenáva, že v priebehu školského roka počet prijímateľov klesá, napríklad z dôvodu zaradenia detí do verejných materských škôl. Zároveň sa počas roka zaujímajú o príspevok aj ďalší rodičia neprijatých detí, ktorí si žiadosť z rôznych dôvodov v uvedenom termíne nepodali. Mestská časť chce preto reflektovať aj na túto skutočnosť, a to tak, že bude možné vyhovieť aj takýmto žiadateľom v prípade, ak nebude naplnený maximálny stav.

Príspevok môže byť poskytnutý rodičovi, ktorého dieťa má trvalý pobyt v Petržalke, do začiatku školského roka dosiahne najmenej tri roky a nebolo prijaté z kapacitných dôvodov do žiadnej škôlky v pôsobnosti mestskej časti. Ďalšou z podmienok je, aby maximálny mesačný príjem domácnosti posudzovaného žiadateľa nepresiahol sumu 500 eur na osobu a aby žiadateľ nebol zároveň poberateľom príspevku na dieťa súvisiaceho s jeho dlhodobým neprijatím. Oprávnená osoba musí mať uzatvorenú zmluvu, respektíve dohodu s príslušnou súkromnou materskou školou.

Do projektu je zapojených desať súkromných materských škôl.

Mestská časť v súvislosti s prijímaním detí do škôlok zároveň na sociálnej sieti informuje, že termín na predloženie potrebných dokladov, najmä potvrdenia, odporúčania a vyjadrenia, je do 14. augusta. „Riaditeľ školy vrátane školy pre deti alebo žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami rozhodne o prijatí dieťaťa do 20. augusta,” dopĺňa samospráva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2019
Získajte príspevok zo sociálneho programu BSK
Žiadosti je potrebné poslať do 31. júla 2019.
viac
07.10.2020
Otvorené výzvy ÚPSVR na podporu zamestnávania
Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny vyhlasuje možnosť predkladania žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na podporu vytvárania pracovných miest pre uchádzačov o zamestnanie.
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %