Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
19.12.2020 10:45

Petržalka hľadá nového miestneho kontrolóra


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Bratislavská Petržalka hľadá nového miestneho kontrolóra, súčasnému kontrolórovi Stanislavovi Fialovi sa končí v marci budúceho roka šesťročné funkčné obdobie.


Kandidáti sa môžu hlásiť do 26. januára budúceho roka. Nového kontrolóra bude voliť miestne zastupiteľstvo 9. februára. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.       

Písomnú prihlášku je potrebné odovzdať do podateľne miestneho úradu alebo poslať poštou. Jej súčasťou je životopis, údaje potrebné na vyžiadanie výpisu z registra trestov (vyplnený dotazník podľa priloženého formulára) a fotokópia dokladu o vzdelaní. Kvalifikačnými predpokladmi je ukončené minimálne úplné stredné vzdelanie.       

"Na zvolenie hlavného kontrolóra je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov miestneho zastupiteľstva," približuje samospráva.       

Hlavný kontrolór vykonáva najmä kontrolu zákonnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení s vlastným a zvereným majetkom. Svojou kontrolnou činnosťou prispieva k transparentnosti v rozhodovaní. Do jeho pôsobnosti patrí aj kontrola príjmov, výdavkov a finančných operácií, kontrola vybavovania sťažností a petícií a tiež napríklad kontrola dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov vrátane kontroly plnenia uznesení miestneho zastupiteľstva.       

Funkcia hlavného kontrolóra je nezlučiteľná s funkciou poslanca obecného zastupiteľstva, starostu či člena orgánu právnickej osoby, ktorej zriaďovateľom alebo zakladateľom je obec.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2023
Petržalka má nový webový portál na nahlasovanie podnetov od občanov
Bratislavská Petržalka má nový webový portál na nahlasovanie podnetov od obyvateľov (podnety.petrzalka.sk). Mestská časť ho vytvorila v snahe zefektívniť riešenie aktuálnych, ale aj dlhodobo zanedbaných podnetov.
viac
25.04.2023
Petržalka pripravuje aktualizáciu plánu svojho rozvoja do roku 2029
Bratislavská Petržalka pripravuje aktualizáciu svojho programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) s názvom Plán Petržalka 2029. Ide o strategický dokument, určujúci smerovanie mestskej časti na najbližšie roky.
viac
03.11.2023
Na miestnom úrade v Petržalke používajú pri vstupe kiosk a turnikety
Na miestnom úrade v bratislavskej Petržalke sa od štvrtka pri vstupe používa digitálny kiosk a turnikety. Návštevníci sa tak majú rýchlejšie zorientovať. TASR o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Mária Halašková.
viac
07.12.2023
Petržalka sprevádzkovala druhé výdajné miesto pre ľudí bez domova
Bratislavská Petržalka sprevádzkovala druhé výdajné miesto pre ľudí bez domova. Vzniklo na bočnej terase Domu kultúry (DK) Zrkadlový háj na Rovniankovej ulici. Každý utorok ponúka teplé nápoje, ale aj sociálne poradenstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %