Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.01.2020 12:10

Petržalka obnovila niekoľko detských ihrísk i basketbalové ihrisko


Ilustračná snímka, zdroj: BratislavaDen.sk


Bratislavská Petržalka obnovila niekoľko detských ihrísk a basketbalové ihrisko. Podarilo sa jej to zapojením sa do vlaňajších projektov, ktoré boli financované z rozpočtu mestskej časti i dotáciami Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.


Cieľom samosprávy bolo podporiť voľnočasové a športové aktivity pre čo najširšiu verejnosť a zlepšiť tak kvalitu sídliskového života. Týka sa to napríklad aj obnoveného basketbalového ihriska na Žehrianskej ulici, na ktorom bol vymenený asfalt, nanovo vyznačené čiary a repasované pôvodné basketbalové koše. Nové ihrisko budú môcť okrem verejnosti využívať aj viaceré miestne basketbalové kluby.       

Obnovou prešli aj verejné detské ihriská na Fedinovej, Budatínskej, Šášovskej a Jasovskej ulici, práce pozostávali z demontáže starých a zdravie ohrozujúcich herných prvkov a z osadenia nových. "Niektoré herné prvky sú celé z nehrdzavejúcej ocele s doplnkami z kvalitného HDPE plastu, iné zase z hĺbkovo impregnovaných severských drevín v kombinácii s doplnkami z HDPE plastu a nehrdzavejúcej ocele," priblížila Anna Všetečková z oddelenia projektového riadenia mestskej časti.       

Na Budatínskej ulici pribudla nová kombinovaná lezecká zostava so šmykľavkou a hojdačkami, na Šášovskej ulici vláčik s vagónikmi a kombinovaná lezecká zostava so šmykľavkami a na Jasovskej ulici nový vláčik s tunelom. Mestská časť myslela aj na znevýhodnené deti, a preto na ihrisku na Fedinovej ulici osadila okrem iného aj tzv. hniezdo, na ktorom sa môžu pohojdať aj deti s telesným hendikepom či rodič s dieťaťom.       

Zámerom mestskej časti je zároveň zapojiť miestnu komunitu do obnovy ihrísk formou brigád, jednu z prvých plánuje na jar.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2019
Na petržalských ihriskách pribudnú slnečné clony
Mestská časť Bratislava-Petržalka v spolupráci s Miestnym podnikom verejnoprospešných služieb Petržalka a Občianskym združením Petržalské ihriská (PiPi) začína postupne upevňovať slnečné clony na verejných detských ihriskách v správe mestskej časti.
viac
17.01.2022
Detské ihriská v Trenčíne sú už bezpečnejšie
V Trenčíne na detských ihriskách zredukovali herné prvky. Mnohé nespĺňali bezpečnostné kritériá a viaceré z nich ani nebolo možné opraviť tak, aby spĺňali kritériá dnešnej legislatívy. Zároveň však pribudli nové prvky a aj celkom nové ihriská.
viac
27.01.2023
Petržalka upozorňuje,že detské ihrisko nie je zberňa starých hračiek
Bratislavská Petržalka pripomína, že verejné detské ihriská nie sú úschovňou a ani zberňou hračiek. Reaguje tak aj na prípady, kedy rodičia prinesú na ihrisko väčšie umelé hračky, často aj poškodené a nechajú ich tam "napospas osudu".
viac
08.06.2023
Petržalka pokračuje v obnove verejných detských ihrísk
Bratislavská Petržalka pokračuje v obnove verejných detských ihrísk. Investičný plán mestskej časti však vzhľadom na krízové obdobie počíta pri ich revitalizácii tento rok "len" so sumou 49 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %