Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.01.2020 12:00

Petržalka opäť vyhlási zbierku šatstva pre ľudí bez domova


Ilustračná snímka


Bratislavská Petržalka chce aj tento rok pomôcť ľuďom bez domova prežiť chladné mesiace. Od 13. januára preto plánuje vyhlásiť tradičnú verejnú zbierku oblečenia pre tých, ktorí nemajú vlastnú strechu nad hlavou. Informuje o tom na webovej stránke.


Ľudia bez domova sa v zimnom období potešia teplým veciam, ako sú napríklad vetrovky, zimné pulóvre, šály, rukavice, teplá spodná bielizeň, ponožky, nohavice, kabáty, deky, zimné topánky, ale tiež spacím vakom.

Veci bude možné priniesť od 13. januára do 21. februára 2020, a to do Denného centra na Vyšehradskej ulici. Centrum bude otvorené počas pracovných dní od pondelka do štvrtka popoludní, a to od 13:00 do 17:00 hod.      

„Upozorňujeme, že pracovníčka, ktorá bude prinesené veci od ľudí preberať, neprevezme detské a letné veci,” podotýka samospráva.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Počas akcie Daruj jedlo vyzbierali potraviny, oblečenie i paplóny
Petržalka sa v týchto dňoch intenzívne stará o tých obyvateľov, ktorí zimou a mrazom trpia najviac. O ľudí bez domova a o tých, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii.
viac
23.01.2017
Zlaté Moravce vyhlásili zbierku šatstva pre rodiny v núdzi
Obyvatelia Zlatých Moraviec sa môžu od 23. januára zapojiť do zbierky šatstva, ktorá je určená na pomoc sociálne slabším rodinám a rodinám zo znevýhodneného prostredia.
viac
25.01.2017
Ružinov organizuje materiálovú zbierku pre ľudí bez domova
Mestská časť Bratislava – Ružinov v týchto dňoch organizuje materiálovú zbierku na pomoc ľuďom bez domova.
viac
28.12.2017
Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku
Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %