Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.04.2021 02:15

Petržalka spúšťa súťaž o najkrajšiu predzáhradku i komunitnú záhradu


Snímka zdroj: (petrzalka.sk).


Bratislavská Petržalka spúšťa súťaž o najkrajšiu predzáhradku. Súťaží sa v troch kategóriách. Zapojiť sa môžu predzáhradky vytvorené s aj bez pomoci mestskej časti, rovnako tak aj komunitné záhrady.


Prihlásiť sa budú môcť obyvatelia s trvalým i prechodným pobytom na území mestskej časti. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

„Petržalské predzáhradky tvoria určitú identitu miestnych komunít a nás teší, že majú záujem robiť svoje okolie krajším. Aj týmto spôsobom preto chceme motivovať Petržalčanov, aby v tejto činnosti pokračovali, či už s podporou mestskej časti alebo po konzultácii s mestskou časťou,” skonštatovala Daniela Vašková Kasáková, vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu.       

Predzáhradky predstavujú oddychový a estetický prvok lokality, môžu však mať aj význam čiastočných vodozádržných opatrení a vytvárajú priestor pre miestnu faunu. V mnohých prípadoch tiež posilňujú susedskú komunitu.        

Obyvatelia sa budú môcť do súťaže prihlásiť od utorka (20. 4.) prostredníctvom formulára na webovej stránke www.petrzalka.sk. Prihlášky a nominácie je možné posielať v troch kategóriách, a to najkrajšia predzáhradka s podporou mestskej časti (označené tabuľkou), najkrajšia predzáhradka bez podpory mestskej časti a najkrajšia komunitná záhrada. Odborná komisia z nich v júni vyberie tie, ktoré postúpia do online hlasovania. Vyhlásenie výsledkov je naplánované na prvý augustový týždeň.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2017
Košičania sa môžu opäť zapojiť do súťaže o najkrajší balkón mesta
Primátor mesta Košice Richard Raši vyhlásil ďalší ročník medzi Košičanmi čoraz viac obľúbenej Súťaže o najkrajší balkón metropoly východu, ale aj lodžie, okna či predzáhradky.
viac
12.02.2021
SAŽP spustila vo štvrtok 11. ročník súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila podmienky súťaže Dedina roka 2021. Oficiálne tým spustila jej 11. ročník, nad ktorým prevzal záštitu minister životného prostredia SR Ján Budaj.
viac
02.06.2021
Zapojte svoje mesto do tretieho ročníka súťaže Enviromesto 2021
Ministerstvo životného prostredia v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia opäť prinášajú šancu slovenským sídlam zapojiť sa do národnej súťaže Enviromesto 2021.
viac
18.12.2021
Zapojte sa do súťaže Záhrada, park a detail roka 2021
Založili ste v uplynulom roku vo Vašom meste alebo obci nový park ? Zrekonštruovali ste námestie, sídliskový vnútroblok alebo inú plochu zelene? Prihláste ich do súťaže Záhrada, park a detail roka 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %