Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
08.06.2018 11:21

Petržalka zaplnila Hlavné námestie


Ilustračná snímka


Bratislavské Kultúrne leto odštartovala najväčšia mestská časť. Hlavné námestie patrilo už druhý rok Petržalke. „Krstnými rodičmi“ projektu prezentácie mestskej časti v centre mesta sú Bratislavské kultúrne a informačné stredisko a oddelenie kultúry MÚ Petržalka s jeho vedúcou Alenou Greksa.


Petržalka na Hlavné námestie prilákala do 10-tisíc návštevníkov. V stane Kultúrnych zariadení Petržalky si prišli na svoje najmä deti, ktoré si tu mohli kresliť a vôbec uplatniť tvorivo svoju fantáziu, hneď vedľa Miestna knižnica Petržalka prispela ukážkou knižného fondu, o ktorý bol, mimochodom, veľký záujem, a informáciami o tom, že aktivity knižnice sa nekončia len požičiavaním kníh.

Veľkú pozornosť okoloidúcich pútali informačné banery o histórii Petržalky. Ľudia sa pri nich počas celého popoludnia zastavovali, dokonca si robili z nich poznámky a fotili si ich. A návštevníkov zaujala aj miniatúra predzáhradky, akých je v Petržalke neúrekom a ktorú vytvorili pracovníci oddelenia životného prostredia MÚ a maketa gotickej veže Františkánskeho kostola, ktorá stojí v Sade Janka Kráľa. Tá je dielom kolektívu ZŠ Dudova.

No a na pódiu Petržalka predviedla, aké má šikovné deti aj seniorov, či už ide o spev a tanec (folklórny aj moderný) alebo šport. Vystriedali sa tu desiatky účinkujúcich a všetkých diváci ocenili zaslúženým potleskom. Moderátor Mirec Babjak prispel tiež mnohými informáciami o Petržalke, ktoré vzbudili pozornosť okoloidúcich a primäli ich pristaviť sa.

Keďže Petržalka bývala známa svojimi marhuľovými sadmi, návštevníci si mohli pochutnať na marhuľových koláčikoch a nechýbalo ani občerstvenie v podobe kávy a osviežujúcej limonády, aby v ústach po koláčikoch nezostalo sucho. A to všetko, samozrejme, zdarma.

Podujatie na pódiu svojím vystúpením podporili aj vynikajúci muzikanti Peter Luha a Marián Jaslovský. Celé vydarené popoludnie a večer ukončil koncert Petržalčana, Denisa Lacha a jeho kapely.

Autor: (ts-petrzalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2021
Na Šrobárovom námestí v Petržalke vznikne nový zelený priestor
Na Šrobárovom námestí v bratislavskej Petržalke vznikne nový zelený priestor. Mestská časť tam plánuje vysadiť približne 50 stromov.
viac
06.11.2021
Vianočné trhy na Hlavnom námestí sa začnú v piatok 26. novembra
Tohtoročné vianočné trhy na Hlavnom námestí mesto Bratislava otvorí v piatok 26. novembra. Vstup na Vianočný hlavný trh bude podľa aktuálneho nastavenia COVID semaforu v čase spustenia trhov, buď v režime plne očkovaní alebo OTP.
viac
13.05.2022
Na Muchovom námestí v Petržalke postavia nájomné byty
Na Muchovom námestí v bratislavskej Petržalke pribudne 103 mestských nájomných bytov. Hlavné mesto podpísalo na výstavbu prvej etapy polyfunkčného komplexu zmluvu za 10,2 milióna eur s DPH s firmou Kami Profit. Zverejnená je v centrálnom registri zmlúv.
viac
28.11.2022
Na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí sa oficiálne začnali vianočné trhy
Rozsvietením vianočného stromčeka sa v piatok podvečer na Hlavnom námestí v Bratislave oficiálne začali tohtoročné vianočné trhy, ktoré sa do hlavného mesta vracajú po dvojročnej pandemickej prestávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %