Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
09.12.2023 12:50

Pezinok podpísal memorandum o spolupráci s WWF Slovensko


Snímka z podpisu memoranda o spolupráci. Zdroj: tvr.sk


Začiatkom decembra podpísalo mesto Pezinok memorandum o spolupráci s organizáciou WWF Slovensko. Memorandum je vyjadrením obojstranného záujmu o dlhodobú spoluprácu v oblasti ochrany a rozvoja životného prostredia s ohľadom na lokálne podmienky.


TASR o tom informovala špecialistka pre komunikáciu mesta Pezinok Jana Hrdličková. "Snažíme sa spolupracovať s každým mestom alebo obcou, ktoré považujú ochranu prírody vo svojom okolí za dôležitú. Sú to mestá, ktoré sú progresívne, komunity, ktoré vidia práve aj úlohu ochrany prírody nielen v ochrane biodiverzity a toho najvzácnejšieho, čo máme, ale aj to, ako môže byť príroda veľmi príjemná pre obyvateľov a slúžiť mestu na rôzne iné účely," povedala Miroslava Plassmann z WWF Slovensko.

V deň podpísania zároveň vysadili 42 stromov na lúke Rozálka. Ide o pôvodné druhy. Zmes dvojročných stromov prinesie úrodu a tiež botanickú rozmanitosť pre túto lokalitu, priblížila Hrdličková. Na jar občianske združenie Prakoreň vykoná jarný rez stromov. Zálievku vysadených stromov bude zabezpečovať Pezinok. Úhrada nákladov podľa Hrdličkovej nešla na účet mesta.         

"Vysadené stromčeky sú húževnaté, sú vhodné do takejto krajiny. Máme tu aj nejaké listnaté stromy, napríklad lipy, javory poľné. Čo sa týka ovocných stromov, je tu veľká druhová a odrodová rozmanitosť. Slivky, hrušky, jablone, moruše, jarabiny a každý druh má po jednej odrode - ak tu máme napríklad viacero jabloní, tak každá z nich je iná odroda," uviedol Jakub Válka zo združenia.         

V zmysle memoranda chce Pezinok spoluprácu rozvíjať a zamerať sa aj na iné oblasti ochrany prírody a krajiny vo svojom katastri, poukázala Hrdličková.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2021
ZMOS podpísal memorandum so SLOVAKIA TRAVEL
Súčasťou 12. rokovania Predsedníctva ZMOS bol aj podpis memoranda medzi ZMOS a SLOVAKIA TRAVEL.
viac
18.06.2021
Na hokejovú mapu Slovenska prichádza nový extraligový klub HC 21 Prešov
Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.
viac
04.11.2021
ZMOS a SOŠV vidia v spolupráci užitočnosť aj spoločenský prínos
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský olympijský a športový výbor spojili sily a idú spoločne rozvíjať šport.
viac
15.12.2021
ZMOS a Slovenský plynárenský a naftový zväz podpísali Memorandum
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský plynárenský a naftový zväz (SPNZ) podpísali Memorandum o spolupráci. Reagujú tak na naliehavé výzvy v oblasti energetiky aj mobility.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %