Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.09.2020 12:10

Pezinok: V časti Grinava zrealizuje BVS novú kanalizáciu


Ilustračná snímka: teraz.sk


Kanalizačná sieť v meste Pezinok sa dočká rozšírenia, ďalšia časť pribudne v časti Grinava. Na piatkovom brífingu o tom informovali zástupcovia Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), jeho akcionárov i mesta Pezinok.


"Nová kanalizácia v hodnote približne 2,7 milióna eur odkanalizuje obe strany Myslenickej ulice, od kruhového objazdu pri obchodnom dome až po odbočku na Slovenský Grob,“ spresnil generálny riaditeľ Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Peter Olajoš. Bývajúci v lokalite by už nemali mať problémy so splaškovými vodami. "Na novovybudované kanalizačné potrubie sa budú môcť postupne pripojiť aj ďalšie vetvy kanalizácie z okolitých ulíc,“ dodal Olajoš.       

Okrem výstavby samotnej kanalizácie pribudnú aj dve čerpacie stanice, ktoré budú splaškové vody prečerpávať ďalej do kanalizačnej sústavy tak, aby skončili v najväčšej čistiarni odpadových vôd na Slovensku - v bratislavskej Vrakuni. V súčasnosti ešte neurčený zhotoviteľ by mal výstavbu realizovať do 24 mesiacov od odovzdania staveniska.       

Výstavba si vyžiada rozsiahle rozkopávky na oboch stranách Myslenickej ulice a s tým súvisiace dopravné obmedzenia. Organizáciu dopravy bude určovať správca komunikácie - Regionálne cesty Bratislava a okresný dopravný inšpektorát.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2017
BVS predĺžila možnosť zlegalizovať pripojenie na kanalizáciu
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vyhlásila začiatkom leta generálny pardon, ktorý zákazníkom napojeným na verejnú kanalizáciu bez zmluvy umožňoval zlegalizovať svoje pripojenie do konca augusta. Pre rastúci záujem však BVS predĺžila túto možnosť až do 15. októbra.
viac
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
21.12.2020
Pezinok bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur
Mesto Pezinok bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom 24,7 milióna eur. Bežný a kapitálový rozpočet je schodkový, preto sa na dofinancovanie použijú prostriedky z rezervného fondu. Mestský rozpočet schválili pezinskí poslanci na svojom decembrovom zasadnutí.
viac
30.05.2022
Nový vodojem v Z. Bystrici by mohol začať fungovať začiatkom roka 2023
Nový vodojem, ktorý buduje Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) v Záhorskej Bystrici, je hotový na približne 70 percent. Pomôcť má nielen obyvateľom tejto bratislavskej mestskej časti, ale aj okolitým obciam, ako Borinka a Marianka či viacerým menším lokalitám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %