Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
15.08.2022 07:45

Plánujú obnoviť zariadenie sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši


Ilustračná snímka.


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje obnoviť zariadenie sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková s tým, že to budú bytovky v areáli Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb na Škultétyho ulici.


Pripomenula, že na túto investičnú akciu je spracovaná projektová dokumentácia vrátane právoplatného stavebného povolenia. Zastupiteľstvo BBSK začiatkom júla na túto rekonštrukciu schválilo finančné prostriedky z rozpočtu kraja. "Momentálne pripravujú podklady na vyhlásenie verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby," spomenula.

Kapacita tohto zariadenia sociálnych služieb je 142 osôb. Uviedol to vedúci sociálneho odboru, školstva a kultúry veľkokrtíšskeho mestského úradu Milan Šiška. Dodal, že z toho je 80 v domove dôchodcov a 62 v domove sociálnych služieb. "Táto kapacita, samozrejme, nestačí, preto vedie zariadenie aj poradovník čakateľov," podotkol. Informoval tiež, že keď je zariadenie verejným poskytovateľom, musí prijať každého žiadateľa z celej republiky, nielen z mesta alebo okresu Veľký Krtíš.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2021
PSK podporil projekty v regiónoch v celkovej sume 2,4 milióna eur
Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom pondelkovom rokovaní schválili v rámci Výzvy pre región sumu 2,4 milióna eur. Dotácie rozdelili na zámery v štyroch programoch.
viac
25.11.2022
Z dotácie 48 000 eur od BBSK skvalitnia sociálne služby pre seniorov
Z dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške zhruba 48 000 eur zakúpilo mesto Brezno osobný automobil, altánok aj klimatizáciu do zariadenia pre seniorov.
viac
13.06.2023
Kraj obnoví pavilón Domova sociálnych služieb na Záhonku vo Zvolene
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pripravuje obnovu jedného pavilónu Domova sociálnych služieb na Záhonku vo Zvolene, čím dokončí komplexnú rekonštrukciu celého zariadenia. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
28.07.2023
Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia vo Zvolene pokračuje
Projekt rekonštrukcie bývalého gymnázia na sídlisku Sekier vo Zvolene pokračuje. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) hľadá do obnoveného areálu záujemcu, ktorý by v nej prevádzkoval zariadenie sociálnych služieb. Informovala o tom hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %