Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
05.02.2018 07:30

Plavecký Peter postaví nájomné byty, ŠFRB prispeje sumou takmer 400-tis. eur


Plavecký Peter, ilustračná snímka.


Plavecký Peter v okrese Senica plánuje v tomto roku investovať do rekonštrukcie materskej školy (MŠ) a do výstavby nájomných bytov, informovala starostka obce Jozefína Bartoňová.


Výstavba nájomných bytov by sa mala začať tento rok na jar a ukončenie sa plánuje v roku 2019. „Pôjde celkovo o dva nájomné domy, v každom z nich budú štyri byty. Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) prispeje na samotnú výstavbu sumou 375.000 eur. Takisto prispeje na technickú vybavenosť sumou 20.000 eur, obec k tomu pridá ďalších 9000 eur,“ doplnila starostka.      

 „MŠ neprešla od jej vzniku žiadnou vnútornou úpravou. Tento rok investujeme na jej rekonštrukciu v interiéri 25.000 eur. Meniť sa budú okrem iného plafóny, ktoré pozostávajú z umakartu, podlahy, sklady, elektroinštalácia či radiátory,“ poznamenala Bartoňová.       

Okrem týchto investícií sa musí obec pustiť aj do opravy chodníkov. Rozpočet na revitalizáciu chodníkov a zastávky je 280.000 eur. „Čakáme na výzvu a chceli by sme sa do nej zapojiť, mala by vyjsť v máji. Rozpočet na revitalizáciu chodníkov a zastávky z vlastných zdrojov nedokážeme zafinancovať. Takúto sumu obec nedostane ani z podielových daní. Chodníky budeme robiť po etapách a podľa finančných možností obce,“ spresnila starostka.      

 Projekčne je Plavecký Peter pripravený na zvýšenie energetickej účinnosti viacúčelovej budovy, rekonštrukciu oplotenia cintorína či revitalizáciu obce. „Na všetky tieto projekty sme v rámci vyhlásených výziev podali žiadosti, ale ani v jednom prípade sme neboli úspešní,“ konštatovala starostka obce.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2016
Preplnené kontajnery. Kto je zodpovedný za ich vývoz?
Pri veľkom počte ľudí sa môže stať, že nemáte kam vyhodiť vzniknutý odpad z domácnosti, pretože všetky zberné nádoby sú preplnené. Kto je zodpovedný za zvoz komunálneho odpadu a triedeného zberu?
viac
10.10.2020
ZMOS požaduje prevod pozemkov na výstavbu bytov a sociálnych zariadení
Združenie miest a obcí Slovenska požaduje pri novele zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách, aby bolo samosprávam umožnené získať pozemky štátu pre konkrétnu investičnú výstavbu.
viac
24.06.2021
Mesto Šahy pripravuje výstavbu 19 nájomných bytov na Tabáni
Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti o poskytnutie úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na ich výstavbu, ktorá bude dofinancovaná z dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR a z vlastných prostriedkov.
viac
08.02.2022
Vyhlásili súťaž na výstavbu nájomných bytov na Muchovom námestí
Na Muchovom námestí v bratislavskej Petržalke má pribudnúť 103 mestských nájomných bytov. Na ich výstavbu vyhlásila spoločnosť Metro Bratislava, kde je väčšinovým akcionárom hlavné mesto, tender za 8,8 milióna eur bez DPH. Ponuky by sa mali otvárať 4. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %