Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.03.2022 08:25

Po dvoch rokoch bude pod Urpínom oneskorený Trojkráľový večerný beh


Snímka zdroj: (bystricoviny.sk).


Po dvoch rokoch sa v meste pod Urpínom v sobotu (26. 3.) uskutoční 11. ročník Trojkráľového večerného behu. Obvykle sa konal vždy v januári na Troch kráľov, ale pre pandémiu nového koronavírusu si musel dať pauzu.


Bežci, ale aj rodiny s deťmi sa v tomto roku môžu tešiť na viac ako päťkilometrový okruh historickým centrom Banskej Bystrice so štartom i cieľom na Námestí SNP. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

„Trojkráľový večerný beh je podujatie, ktoré dlhodobo láka športovcov aj z iných oblastí Slovenska a patrí k najväčším pretekom v regióne. Na štart sa každoročne postaví až tisícka bežcov. Tentoraz si päťkilometrovú trasu večernými ulicami mesta odbehne aj primátor Ján Nosko,“ uviedla Adamovičová.

„Oficiálne prognózy na koniec marca sú priaznivé. Veríme, že úvodné podujatie Marathon BB Tour sa uskutoční bez kapacitných či iných obmedzení. Tešíme sa po dvoch rokoch na normálnu bežeckú sezónu. Trojkráľový beh je už tradične spojený s romantickou atmosférou a peknými zážitkami,“ konštatoval Peter Fabok, jeden z organizátorov podujatia.

Počas behu od 19.00 h budú krátkodobé uzávery ciest v centre mesta. Dopravné obmedzenia sa týkajú Hornej, Robotníckej, Kapitulskej i Národnej ulice, ako aj Kuzmányho, Janka Kráľa, Strieborného námestia, Lazovnej a časti Fortničky. Dopravu budú usmerňovať príslušníci mestskej polície.

„Práve beh je vynikajúci spôsob, ako si môžeme vyvetrať hlavu a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie. Vôbec nezáleží na tom, či ste skúsení bežci alebo začiatočníci. Som presvedčený, že do cieľa úspešne dorazíme všetci,“ dodal Nosko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2019
Healthy run 2019 štartuje už túto nedeľu 19. 5. v Banskej Bystrici
Tri slovenské mestá opäť symbolicky prepojí beh za zdravie. Zdravotníci v Bratislave, Banskej Bystrici aj v Košiciach sú pripravení priniesť širokej verejnosti základné informácie o ich zdravotnom stave priamo na športoviskách.
viac
07.03.2022
Návrhy na ďalší participatívny rozpočet mesto prijíma do 30. júna
Participatívny rozpočet, ktorý je už osem rokov súčasťou rozpočtovej politiky mesta Banská Bystrica, vstupuje do ďalšieho ročníka. Ľudia môžu svoje návrhy na prerozdelenie vyčlenených financií z mestského rozpočtu odovzdať do 30. júna.
viac
13.05.2022
Cyklobusom do 4 lokalít v okolí Banskej Bystrice
Aj tento rok sa môžu priaznivci turistiky a cykloturistiky tešiť na tradičné letné autobusy, ktoré pripravuje oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko v spolupráci s partnermi. Už najbližšiu sobotu 14. mája začína premávať Cyklobus a Turbus.
viac
19.07.2022
Na EYOF očakávajú vyše 6000 akreditovaných osôb
Na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) Banská Bystrica 2022 organizátori očakávajú vyše 6000 akreditovaných osôb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %