Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.07.2022 01:30

Po dvoch rokoch sa centrum mesta opäť zmení na veľké trhovisko


Snímka zdroj: (tasr).


Po dvoch rokoch sa vo štvrtok v Spišskej Novej Vsi začína 67. ročník tradičného Spišského trhu. Pri tejto príležitosti pripravili pre občanov mesta i návštevníkov kultúrny program.


Ten sa bude konať na pódiu pri hlavnej križovatke. Z mestského úradu informovali, že hlavné večerné vystúpenie bude v piatok 15. júla o 21.00 h patriť skupine Heľenine oči a v sobotu 16. júla hudobníkovi Mariánovi Čekovskému s kapelou.

"V programe tiež zaznejú rusínske ľudové piesne v podaní speváka Štefana Šteca a skupiny Fajta. Rockové skladby zas ponúkne vystúpenie kapely Sága," uviedla samospráva s tým, že okrem nich sa predstaví aj množstvo iných hudobných zoskupení. Pre najmenších divákov sú pripravené doobedňajšie rozprávky. "Pestrú mozaiku programu doplní tiež exhibičné vystúpenie spišskonovoveskej skupiny historického šermu Jago," dodáva mesto.

Tento rok budú svoj tovar ponúkať predajcovia v približne 400 stánkoch. Typickú trhovú atmosféru bude už tradične dotvárať 20 stánkov s občerstvením s rôznymi špecialitami. "Spišský trh je veľmi populárny aj vďaka širokej ponuke rôznych zábavných atrakcií. Malí aj veľkí i priaznivci adrenalínu sa tento rok môžu tešiť na asi 41 kolotočov rôzneho druhu," upozornil primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik.

V súvislosti s organizáciou Spišského trhu upozorňuje radnica na úplné krátkodobé uzávierky cestných komunikácií. Konkrétne na Letnej ulici, na Štefánikovom námestí, Zimnej ulici, Radničnom námestí, časti ulice Ing. O. Kožucha, Elektrárenskej a Školskej ulice. Zrušené respektíve nahradené sú tiež zastávky mestskej hromadnej dopravy. Počas uvedenej uzávierky sa účastníci cestnej premávky budú riadiť aktuálnym dopravným značením. Presný popis obchádzok nájdu na webovej stránke.

Na nerušený priebeh podujatia bude dohliadať aj polícia. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová informovala, že na uzavretie centra bude nadväzovať aj uzatvorenie hlavného cestného ťahu cesty II/533 v smere z Levoče do Rožňavy a opačne, v mieste, kde pretína spišskonovoveské centrum. "Príslušníci Policajného zboru vodičov navedú na obchádzkové trasy, ktoré budú vyznačené prenosným dopravným značením. Apelujeme preto na vodičov predovšetkým na zvýšenú ohľaduplnosť, všímavosť, tolerantnosť, rešpektovanie pokynov policajtov i dopravného značenia," uviedla hovorkyňa.

Policajti sa v uliciach zamerajú aj na kontrolu vodičov, predovšetkým na zistenie požitia alkoholických nápojov. Hovorkyňa upozornila, že zvýšený počet kontrol súvisí najmä s rastom prípadov, keď si vodiči sadli za volant pod vplyvom alkoholu. "V súvislosti s návštevou trhov upozorňujeme širokú verejnosť aj na zvýšenú opatrnosť a väčší pozor na svoje osobné veci, najmä mobilné telefóny, peňaženky či doklady," dodáva Ivanová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2019
Spišský trh čoskoro zapíše svoj 63. ročník
V Spišskej Novej Vsi finišujú prípravy na 63. ročník tradičného Spišského trhu. Na najväčšom šošovkovitom námestí na Slovensku a v jeho okolí sa od štvrtka 18. júla do nedele 21. júla rozloží približne 500 predajcov tovaru z celého Slovenska i zahraničia.
viac
26.08.2021
Dni mesta ponúknu vystúpenie šermiarov a ohňovú šou
Vystúpenie šermiarov, ohňová šou i dobová hudba budú súčasťou programu v rámci Dní mesta, ktoré sa v Spišskej Novej vsi uskutočnia v piatok (27. 8.) a v sobotu (28. 8.).
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
09.12.2022
Do mesta sa po dvoch rokoch opäť vráti tradičný vianočný trh
Po dvoch rokoch pandemickej prestávky bude od piatka do nedele (9. - 11. 12.) v centre Spišskej Novej Vsi opäť tradičný vianočný trh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %