Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.07.2019 10:25

Po Liptove na bicykli a v nedeľu aj so sprievodcom


Snímka na pamiatku - zdroj: region Liptov


V Liptove 6. júla spustili projekt bezplatných nedeľných cyklovýletov po atraktívnych cyklotrasách regiónu. Na každom výlete bude k dispozícii sprievodca a na vybraných výletoch aj cyklobus s vozíkom.


Aktívne leto na bicykli, to je výborná vec, - povedali si Liptáci a opäť rozbiehajú nedeľné elektrovýlety. Návštevníkov Liptova čaká deväť bezplatných výletov, na ktorých bude zabezpečený aj sprievodca. „Liptov je krásny zelený región. Milovníci cyklistiky, cestnej, ale najmä tej horskej, tu nájdu veľa možností na výlety. Náš región ponúka až 800 kilometrov cyklotrás rôznych náročností. Stačí si len vybrať podľa chuti a fyzickej zdatnosti. Aj tento rok sme pripravili projekt nedeľných cyklovýletov, ktorý sme odštartovali 7. júla výletom do obľúbenej CykloKorytničky pri Ružomberku. Trasa je stredne náročná a zabezpečený bol aj bezplatný cyklobus, ktorý zobral zaregistrovaných ľudí postupne z Liptovského Hrádku, Liptovského Mikuláša, Bešeňovej a Ružomberka. Trasa sa končiťlav Korytnici s možnosťou osviežiť sa vodou, ktorá v bývalých kúpeľoch žala úspechy už v 19. storočí. Ešte nás čaká ďalších osem nedeľných cyklovýletov, na ktorých sa pokúsime ukázať aktívnym ľuďom aj celým rodinám pestrosť nášho horského regiónu," povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Na dve trasy je možné využiť aj elektrobiky, a to na výlety do Vlkolínca a Kôprovej doliny – táto trasa je zároveň najmenej náročnáz ponuky deviatich výletov. Elektrobike je potrebné rezervovať si vopred. Dve plánované trasy sú náročné, a to do Kvačianskej doliny a na Červenec. Stredne náročné cyklotrasy sú pripravené v lokalitách Veľký Šturec, Čierny Váh, Partizánska Ľupča, trasa okolo Turnianskej magury a tiež už spomínaný Vlkolínec a CykloKorytnička, ktorá projekt odštartovala.

„Každý výlet prebieha tak, že cyklista buď využije náš cyklobus s vozíkom a ten ho pohodlne dopraví na štart cyklovýletu alebo na štart cyklovýletu príde vlastnou dopravou. Pri každom našom organizovanom výlete je  k dispozícii sprievodca, ktorý pomáha a informuje turistov o Liptove a najmä našej cyklotrase. Vďaka našim sprievodcom si cyklisti často trúfnu aj na trasy, ktoré by sami neabsolvovali. Na cyklovýlety a využitie cyklobusu s vozíkom na bicykle je potrebná registrácia. Posledný výlet je naplánovaný na 1. septembra a pôjde sa okolo Turnianskej magury,“ uzavrel cyklokoordinátor Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Andrej Medla.

Projekt Nedeľné cyklovýlety organizuje s partnermi Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a použije na jeho realizáciu prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR v sume 3500 eur.

Autor: (ts-region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2018
Mikulášsku električku DPMK vypraví 9.decembra
Aj tento rok sa malí aj veľkí Košičania môžu tešiť na čertovskú jazdu Mikulášskou električkou. Na predĺženú trať linky 6 ju Dopravný podnik mesta Košice vypraví v nedeľu, 9. decembra 2018 .
viac
05.08.2019
Dobrodružné výlety po Horehroní možno absolvovať ekologickou dopravou zadarmo
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie láka na dobrodružné výlety ekologickou dopravou zadarmo so sprievodcom. Podľa Petry Ridzoňovej Hlásnikovej, výkonnej riaditeľky OOCR Región Horehronie, turisti a domáci sa u nich môžu počas letných prázdnin spoľahnúť na cyklobus a tourbus.
viac
02.06.2020
Letné turistické autobusy sú opäť v akcii
S príchodom novej letnej sezóny a postupne odznievajúcimi obmedzeniami štartuje aj tento rok populárny Cyklobus. Rovnako ako minulú sezónu vás zavezie do obľúbených destinácií v okolí Banskej Bystrice.
viac
04.05.2021
Vyskúšajte individuálne prehliadky Trnavy a okúste život richtárov a katov
Turistický ruch v meste Trnava pomaly ožíva. Krajské mesto svojim návštevníkom ponúka možnosť absolvovať tematické individuálne prehliadky, samozrejme, za dodržania platných nariadení. Návštevníci sa počas prehliadok dostanú do stredoveku, okúsia život richtárov alebo katov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %