Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.11.2019 01:05

Po Medzilaborciach má premávať vyhliadkový vláčik, poslanci mu dali zelenú


Turistický vyhliadkový vláčik Poprad. Ilustračná snímka (tasr)


Spolufinancovanie projektu cezhraničnej spolupráce schválili poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Medzilaborciach na svojom štvrtkovom zasadnutí. Mesto vďaka nemu plánuje zakúpiť turistický vyhliadkový vláčik, tri nové autobusové zastávky a nainštalovať elektronické tabule s odchodmi vlakov a


Ako uvádza dôvodová správa k uzneseniu, ktorým dali poslanci projektu zelenú, modernizácia infraštruktúry pre multimodálnu dopravu v Krosne a Medzilaborciach je dielom Operačného programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko-Slovensko 2014 - 2020. Vedúcim partnerom v ňom je mesto Krosno, projektovým partnerom sú Medzilaborce.  

Celkový rozpočet projektu predstavuje sumu 364 308 eur. Päťpercentné spolufinancovanie, ku ktorému sa medzilaborecká samospráva vo štvrtok zaviazala, predstavuje 18 215,40 eura. Turistický vyhliadkový vláčik by mal mať kapacitu 40 osôb, dopravné informačné tabule plánuje mesto nainštalovať tak na veľkej, ako i malej autobusovej stanici.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2019
V lete odštartuje v meste bikesharing, k dispozícii bude 65 bicyklov
V lete spustia v Poprade projekt bikesharingu. Tamojší poslanci totiž vzali na vedomie informatívnu správu, ktorú na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva prezentovala radnica.
viac
26.06.2019
Po meste bude jazdiť vyhliadkový vláčik
Pred rokmi vozil do Banskej Štiavnice ľudí a náklad legendárny parný vlak s názvom Štiavnická Anča. Vláčik už dávno doslúžil, ale turistov a obyvateľov Banskej Štiavnice bude počas letnej sezóny voziť turistický vláčik s rovnakým názvom.
viac
18.03.2021
Mesto chce časť dopravy nahradiť zdieľanými elektrobicyklami
Mesto Topoľčany pripravuje projekt zdieľaných bicyklov. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
21.07.2021
Mesto Snina chce stavať aktívny bytový dom
Mesto Snina chce na mieste bývalého "Titaniku" stavať energeticky nulový bytový dom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %