Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
11.06.2021 02:20

Po Račianskom vinohradníckom chodníku bude premávať Račanská lokálka


Snímka zdroj: (BSK).


Turistické prehliadky zamerané na gastronómiu, architektúru, históriu, ale aj ochutnávky slovenských vín, aj to prináša projekt Račanskej lokálky, ktorá začína premávať po Račianskom vinohradníckom chodníku v Bratislave. Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok.


 „Počet zahraničných turistov v našom meste stále nedosahuje uspokojivé čísla. Som preto rád, že vznikajú iniciatívy, ktoré dokážu zaujať aj domácich návštevníkov,“ konštatuje Vladimír Grežo, predseda predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB).

Na zachovanie kultúrneho, historického a prírodného dedičstva v mestskej časti Rača je podľa organizátorov dôležité, aby boli vinári stále ochotní vyrábať vína z hrozna dopestovaného v lokálnych viniciach a aby aj miestni obyvatelia vnímali ich činnosť ako prospešnú pre udržanie rázu krajiny a zdravého životného prostredia. V cene sú tak okrem jazdy vláčikom aj kupóny na degustáciu vín u miestnych vinárov, kapsička na krk s gravírovaným pohárom a informačná brožúra s mapou, ale tiež miestny sprievodca.

Nastúpiť je možné vždy v piatok o 16.30, 17.00 a 18.00 h pred Nemeckým kultúrnym domom, lokálka premáva do 21.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2017
V bratislavskej Rači budú k sviatku zamilovaných dve vinárske akcie
Pre tých, ktorí majú chuť osláviť sviatok zamilovaných s pohárom dobrého vína, sa v Rači už tento víkend budú konať hneď dve valentínske vinárske akcie.
viac
02.10.2017
Kraj predstavuje krásy pravého brehu Dunaja
Na konferencii cestovného ruchu (27. 9.) pokrstili zástupcovia bratislavského kraja a Krajskej organizácie cestovného ruchu brožúru „Pravý breh Dunaja“, ktorá predstavuje Petržalku, Jarovce, Rusovce a Čunovo aj ako turisticky zaujímavú destináciu pre návštevníkov.
viac
31.10.2017
Koncom roka môže Bratislava dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov
Bratislava tri roky za sebou prepisuje rekordy v návštevnosti. Koncom tohto roka môže dosiahnuť hranicu 1,5 milióna návštevníkov. Do Bratislavy prichádzajú podľa štatistík najmä turisti z Česka, Nemecka, Rakúska, Anglicka i Poľska.
viac
10.06.2021
ZMOS podpísal memorandum so SLOVAKIA TRAVEL
Súčasťou 12. rokovania Predsedníctva ZMOS bol aj podpis memoranda medzi ZMOS a SLOVAKIA TRAVEL.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %