Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
26.09.2023 05:05

Po rokoch v Hlohovci opäť otvárajú mestské jasle pre 20 detí


Ilustračná snímka (TASR)


Hlohovec otvára po rokoch absencie opäť mestské jasle pre deti do troch rokov. Na ich realizáciu získalo nenávratný finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu ministerstva investícií vo výške 517-tis. eur.


Celková výška nákladov sa podľa slov viceprimátora Miloslava Drgoňa vyšplhala na 590.000 eur. Mesto na tento účel obnovilo objekt, ktorý bol pred desaťročiami pôvodne postavený pre jasle. V septembri 2022 zhotoviteľovi odovzdalo stavenisko na Ulici R. Dilonga, kolaudácia sa uskutočnila na konci júna 2023. Teraz bude zariadenie slúžiť pre dve desiatky detí, na pondelok pripravila radnica Deň otvorených dverí pre rodičov. Prevádzku spustí od začiatku októbra.         

Využívať budú dva pavilóny a hospodárska časť. Každý pavilón s kapacitou desiatich detí pozostáva zo šatne, herne, kúpeľne, jedálne a spálne. V budove sa nachádza aj kočikáreň, v exteriéri jaslí je vybudované detské ihrisko s hracími prvkami. "Chceme vytvoriť miesto, kde sa deti budú môcť bezpečne rozvíjať, objavovať svet a budovať vzťahy s rovesníkmi. Rodičia, ktorí študujú alebo pracujú, získajú možnosť umiestniť svoje dieťa. Mestu záleží na ich budúcnosti, a preto sa svojimi aktivitami snaží vytvoriť moderné a príjemné prostredie, s dôrazom na kvalitné a bezpečné poskytovanie sociálnej služby a podporu rozvoja starostlivosti o najmladšie generácie," uviedla hovorkyňa mesta Miroslava Hankoščáková. Podľa nej v meste fungujú iba jedny jasle súkromného prevádzkovateľa.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2020
Mesto Košice chce dopravné značenie zabezpečovať cez BPMK
Osadzovanie a údržba dopravného značenia ako aj inštalovanie dopravných značiek by sa mohli riadiť už novými pravidlami.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
09.12.2020
Otvorili zrekonštruovaný most cez Váh v Považskej Bystrici
Po viac ako 15-mesačnej rekonštrukcii a polročnom meškaní otvorili v utorok (8.12) pre motoristov zrekonštruovaný Orlovský most cez rieku Váh v Považskej Bystrici. Bola súčasťou prvej etapy rekonštrukcie takmer 3,6 kilometrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža.
viac
11.01.2024
Mesto Prievidza otvára nové mestské jasle
Mesto Prievidza začína od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %