Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
04.12.2017 03:27

Po ťažkej a dlhej chorobe dnes zomrel Ivan Benko


PhDr. Ivan Benko.


Dnes ráno nás po ťažkej a dlhej chorobe vo veku 70 tokov navždy opustil posledný predseda Mestského národného výboru (MsNV), dlhoročný poslanec mestského zastupiteľstva, kolega a priateľ, PhDr. Ivan Benko.


Ivan Benko pôsobil od ukončenia vysokoškolského štúdia 27 rokov v prešovskej samospráve ako odborný pracovník, predseda MsNV a neskôr ako poslanec mestského zastupiteľstva a ostatné roky v prešovskom vysokom školstve a vo verejnej správe.

Posledná rozlúčka so zosnulým bude v stredu 6. decembra o 12. hodine v Dome smútku na hlavnom cintoríne v Prešove.

PhDr. Ivan Benko bol svojim mimoriadne kladným a aktívnym vzťahom k nášmu mestu, jeho histórii a prítomnosti príkladom angažovaného občana s mimoriadne ľudským rozmerom, pre ktorého sa jeho rodisko stalo neoddeliteľnou súčasťou pracovného, spoločenského a osobného života. Vďaka svojmu odhodlanému prístupu k plneniu poslaneckých povinností pozitívne ovplyvnil život občanov nielen vo svojom volebnom obvode, ale aj v celom meste.

Už od svojej mladosti aktívne pôsobil aj v oblasti kultúry, (mestské hudobné súbory, Divadlo hudby, dobrovoľné pôsobenie pri zabezpečovaní kultúrno-spoločenských akcií mesta a občianskych obradov), angažoval sa v mnohých sociálno-občianskych a spoločenských projektoch so sociálnou a benefičnou tematikou. Ešte v máji tohto roku zorganizoval benefičný Koncert pre radosť na podporu prešovskej onkológie.

Svoju kondlenciu, sústrasť či spolupatričnosť pozostalým môžu občania vyjadriť zápisom do kondolenčnej knihy, ktorá je umiestnená v priestoroch vstupu do radnice na Hlavnej ulici 73.

Autor: (Veronika KMETÓNY GAZDOVÁ, hovorkyňa radnice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.09.2017
K Soľnohradu vedie náučný chodník, poukazuje na vodné bohatstvo
Náučný chodník Vodná cesta na Soľnohrad, ktorý dnes otvorili v Ruskej Novej Vsi v Prešovskom okrese, vedie popri vodojeme, mokradi, potoku a troch studničkách. Upozorniť chce na vodné bohatstvo, ktoré cestu na tzv. Zbojnícky hrad lemuje.
viac
26.11.2017
Medzi Košicami a Prešovom bude premávať mikulášsky vlak
Už v sobotu 2. decembra na trati medzi Košicami a Prešovom budete môcť zazrieť nielen populárne historické motoráky Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. Miesto v nostalgickom mikulášskom vlaku je možné si po prvýkrát rezervovať už aj online.
viac
07.12.2017
Liptovskomikulášska radnica posilní viaceré linky MHD
Od 10. decembra budú V Liptovskom Mikuláši v platnosti pozmenené cestovné poriadky v mestskej autobusovej doprave.
viac
27.08.2021
V Rákociho paláci sa s letom rozlúči Zlatá rybka
Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre svojich najmladších návštevníkov prekvapenie. Na nádvorí Rákociho paláca ich bude čakať zlatá rybka, ktorá sa spolu s nimi spoločne rozlúči s tohtoročným letom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %