Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.07.2022 11:40

Po troch rokoch sa uskutoční v meste jarmok


Banner.


Po troch rokoch sa Stropkovčania dočkajú najvýznamnejšej kultúrno-spoločenskej akcie v meste. Samospáva pripravuje 26. jarmok, ktorý sa uskutoční v dňoch 5. až 7. augusta.


"Novodobá jarmočná tradícia začala v Stropkove v lete 1994, kedy sme zorganizovali prvý obnovený jarmok. Za takmer tri desaťročia sa jeho kvalita i prestíž výrazne posunula a dnes si dovolím povedať, že ide o jedno z najatraktívnejších podujatí na severovýchode Slovenska," uviedol šéf organizačného tímu Ladislav Dubas z Mestského úradu v Stropkove.

Jarmok bude situovaný na uliciach Hlavná, Zámocká a Námestie SNP. Popri predajných stánkoch nebudú chýbať ani stánky s občerstvením či obľúbená ulička remesiel v mestskom parku.

V kultúrnom programe vystúpia domáce i zahraničné súbory. Hlavnými účinkujúcimi piatkového programu budú rockové kapely Heľenine oči a Gladiator, v sobotu sa návštevníkom jarmoku predstavia popri iných aj Katarína Knechtová a Peter Bič Projekt.

"Musím skonštatovať, že po troch rokoch vnímame nárast cien väčšiny položiek spojených s technickým zabezpečením jarmoku. Na druhej strane, aj vzhľadom na zložitú situáciu, v ktorej sa v uplynulých troch rokoch ocitli predajcovia tovaru či gastroprevádzky, sme sa rozhodli nezvyšovať poplatky za prenájom predajných miest. Verím, že aj pre nich bude tunajší jarmok vydarený a tešíme sa na všetkých návštevníkov i predajcov," dodal Dubas.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2022
Cechové hody a jarmok priblížia banícke tradície i prácu remeselníkov
Mesto Kremnica ožije v sobotu (23. 7.) baníckymi i remeselnými tradíciami. Kremnický jarmok a cechové hody aj tento rok do mesta prinesú kultúrny program, stánky s remeselnými výrobkami či gastronomické špeciality. Na webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
25.11.2022
Po dvojročnej prestávke sa koná Ondrejský jarmok, novinkou bude sprievod
Po dvojročnej prestávke sa v Brezne koná 532. ročník Ondrejského jarmoku. Od štvrtka do soboty (26. 11.) sa návštevníci môžu tešiť na stánky s tradičnými remeselnými výrobkami či iným spotrebným tovarom, jarmočným občerstvením a nebude chýbať ani pestrý kultúrny program.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %