Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
11.10.2016 09:30

Po vynovení bude park slúžiť ako ateliér pre výtvarníkov


Snímka zdroj: (tasr).


Aj ako ateliér pre mladých výtvarníkov bude slúžiť park pri Kultúrnom dome v Žarnovici, ktorý v týchto dňoch revitalizujú. Obnova priestranstva, ktoré bolo v posledných rokoch neupravené, tak dá bodku za úpravou objektu a jeho okolia.


"Zámerom projektu Ateliér v parku je skvalitniť životné prostredie a vytvoriť príjemný priestor pre trávenie voľného času obyvateľov a návštevníkov mesta Žarnovica," priblížila projektová manažérka mesta Jana Holá. Obnovou chcú do neho vrátiť život a zároveň vytvoriť ateliér pre žiakov výtvarného odboru základnej umeleckej školy (ZUŠ), ktorá v objekte sídli.       

"Úpravou terénu, chodníkov, obnovením existujúcej a doplnením novej zelene, osadením lavičiek, odpadkového koša a dosiek s hernými plánmi vytvoríme plnohodnotný priestor pre trávenie voľného času nielen pre deti navštevujúce ZUŠ, ale aj pre čitateľov a návštevníkov mestskej knižnice, pre návštevníkov kultúrnych podujatí organizovaných v ZUŠ a v kultúrnom dome, či obyvateľov blízkeho sídliska," dodala Holá s tým, že odstránením časti živého plota zabezpečia priechodnosť parku z dvoch strán, čím chcú motivovať okoloidúcich, aby cez park prechádzali a využívali ho.      

Ako ďalej uviedla, mesto získalo na projekt dotáciu vo výške 3000 eur z Nadácie Slovenskej sporiteľne v rámci programu Obce bližšie k vám 2016. Sumou 766 eur sa na jeho financovaní podieľa aj z vlastných zdrojov. Práce by mali byť hotové do konca októbra.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
01.02.2019
Obec Orechová Potôň nakúpila z dotácií kompostéry na biologický odpad
Obec nachádzajúca sa v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu vo výške 90.915 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP) na projekt s názvom Kompostéry pre domácnosti v obci Orechová Potôň, ktoré už zakúpila.
viac
03.06.2020
BBSK chce zlepšiť kvalitu ovzdušia, ľudí bude učiť aj to, ako správne kúriť
Na Štefánikovom nábreží v Banskej Bystrici zaznamenali meteorológovia počas januára 2020 prekročené limity priemernej koncentrácie emisií tuhých častíc PM 10 celkovo 15-krát. V meste Jelšava k takémuto prekročeniu hodnôt prišlo počas januára celkovo 18-krát.
viac
08.10.2020
Nitra pripravuje revitalizáciu parku, má byť v troch etapách
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu obnovu Mestského parku na Sihoti. Projekt bude realizovať český Ateliér Krejčiříkovi, ktorý už na magistráte prezentoval prvé pracovné návrhy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %