Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.08.2015 02:55

Po vyše tridsiatich rokoch bude mať Banská Bystrica novú autobusovú stanicu


V Banskej Bystrici vyrastie nová stanica.


Investor spolu s vedením mesta 21. januára predstavili konkrétne plány, termíny aj vizualizácie projektu.


O nedostavanej autobusovej stanici v Banskej Bystrici sa toho popísalo už veľa. Dokonca bola vyhlásená za jedno z najväčších strašidiel Slovenska. „V minulosti už viacero primátorov sľúbilo, že sa to zmení. Žiadnemu sa to však nepodarilo. Teraz je konečne veľká šanca na to, aby sme mali novú, čistú a kultúrnu autobusovú stanicu. Ak pôjde všetko podľa plánu, búracie a stavebné práce sa začnú už tento rok v lete, resp. na jeseň tohto roku a na Vianoce 2016 by mala byť hotová moderná autobusová stanica s obchodmi Terminal Shopping Center aj s novým dopravným riešením,“ informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Sekerešová. „Multifunkčné nákupné centrum vytvorí medzi železničnou a autobusovou stanicou atraktívne spojenie - cestujúci vs. verejná doprava. Spoločnosť Primum, s. r. o., člen medzinárodnej developerskej skupiny InterCora, urobila kúpou areálu autobusovej stanice v meste pod Urpínom významný krok pre všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta,“ dodala hovorkyňa.„Výstavba novej autobusovej stanice je jednou z našich priorít volebného obdobia. Tešíme sa, že sme v spoločnosti Primum našli kompetentného a skúseného partnera pre realizáciu takého významného projektu. Terminal Center Banská Bystrica zároveň predstavuje dôležitý ekonomický impulz pre mesto a región,“ uviedol banskobystrický primátor Ján Nosko a dodal, že investícia má aj druhý rozmer, ktorým sú nové pracovné príležitosti pre firmy a obyvateľov počas výstavby i po nej.Terminal Center Banská Bystrica ponúkne na ploche 13 200 m² približne 50 obchodných priestorov, ktoré prinesú do mesta aj nové pracovné možnosti. „Doteraz sme sa nestretli s takým ústretovým vedením mesta. Chceme podať pomocnú ruku aj miestnym podnikateľom. Terminal Center sa okrem iného výstavbou nových parkovacích miest zaradí medzi miesta atraktívne a dobre dostupné aj pre individuálnych návštevníkov,“ dopĺnil Ivan Hlaváček, spolumajiteľ firmy Primum, s. r. o.„Pri navrhovaní projektu sme kládli dôraz na funkcionalitu a životnosť, zrozumiteľnú štruktúru a použitie nových materiálov. Terminal Center tak ponúkne miesto s príjemnou atmosférou pre návštevníkov aj cestujúcich,“ dodal hlavný architekt, generálny projektant zo spoločnosti Jahn Development & Consulting.

Autor: Milan Šimák


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %