Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.05.2023 10:35

Počas akcie Za krajšie mesto vyzbierali 210 ton komunálneho odpadu


Snímka zdroj: (Mesto Banská Bystrica).


Počas každoročnej jarnej akcie Za krajšie mesto sa v Banskej Bystrici podarilo vyzbierať 210 ton komunálneho odpadu.


Aktívni obyvatelia skrášľovali okolie svojich domov a panelákov, študenti i učitelia z väčšiny banskobystrických škôl pomáhali pri upratovaní v jednotlivých lokalitách a spoločne s dobrovoľníkmi a rôznymi organizáciami naplnili 265 veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom radnica v pondelok na sociálnej sieti.

"Početná komunita Radvanskej záhrady už tradične pokračovala v dočisťovaní a zveľaďovaní jej areálu, okolia kaštieľa a Malachovského potoka. Študenti Strednej zdravotníckej školy sa zamerali na Podlavické výmole a Kostiviarčania odstránili skládku v okolí cintorína vo svojej mestskej časti. Členovia Banskobystrického spolku okrášľovacieho a ochranného spolu s dobrovoľníkmi a evanjelickým zborom v Radvani pokračovali zasa v čistení cintorína na Okružnej ulici," zhrnula samospráva s tým, že sa podarilo zlikvidovať skládky na Slnečných stráňach, Na Karlove, pri hrádzi v Majeri a Sásovskej doline.

Pri príležitosti Dňa Zeme členovia Nadácie Ekopolis naplnili zhruba 35 vriec odpadu nahromadeného pri prístrešku na kopci Urpín. Členovia ekocentra Malá Líška odstránili skládku nad Sásovou a spoločne s Podlavičanmi dočistili okolie potoka Tajovka.

Zamestnanci spoločnosti Detox v spolupráci s mestom a pracovníkmi Slovenskej inšpekcie životného prostredia, Štátnej ochrany prírody SR i obyvateľmi Rakytoviec zlikvidovali historickú skládku v strmých svahoch doliny Rakytovského potoka. "Ručne vyzbierali takmer štyri tony rôzneho odpadu. Pomocou techniky z nej vytiahli približne 50 pneumatík," dodalo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2023
Participatívny rozpočet mesta vstupuje do svojho ďalšieho ročníka
Participatívny rozpočet, ktorý je už deväť rokov súčasťou rozpočtovej politiky mesta Banská Bystrica, vstupuje do ďalšieho ročníka. V piatok o tom informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Dominika Adamovičová s tým, že prvé diskusné fórum tohto ročníka bude začiatkom marca.
viac
27.03.2023
Námestie od utorka ožije veľkonočnými trhmi, zvykmi a tradíciami
Od utorka Banská Bystrica ožije veľkonočnou atmosférou. Na Námestí SNP sa 28. marca začínajú príležitostné trhy, ktoré potrvajú do 5. apríla a kultúrny program pripomenie kresťanské i pohanské zvyky a tradície spájajúce sa s Veľkou nocou.
viac
15.08.2023
Zbierka školských potrieb pre chudobné deti potrvá do konca augusta
Aj tento rok organizuje Komunitné centrum Fončorda v Banskej Bystrici zbierku školských potrieb pre deti, ktorých rodičia si ich nemôžu dovoliť kúpiť. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.
viac
29.11.2023
Titul ENVIROMESTO 2023 putuje do mesta pod Urpínom
Slovenské mestá mali aj počas tohto roka možnosť zapojiť sa do národného ocenenia ENVIROMESTO, ktoré podporuje samosprávy v aktívnom a praktickom uplatňovaní ich environmentálnej politiky. Vo svojej snahe o udržateľné mestské prostredie vynikali najmä štyri mestá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %