Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.08.2017 04:22

Počas horúčav ponúkne župa útočisko pre starších


Bratislavský samosprávny kraj už od zajtra ponúka seniorom možnosť stráviť víkendové dni v klimatizovanej miestnosti so spoločenskými hrami a pravidelným prísunom vody.


Bratislavský samosprávny kraj dočasne sprístupní seniorom svoju veľkú klimatizovanú rokovaciu miestnosť na Sabinovskej ulici č. 16. Dôvodom sú vydané výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu pre najbližšie dni.


Seniori tak môžu celý víkend stráviť v príjemnom vychladenom prostredí. Župa k tomuto kroku pristúpila už v minulom roku.

„Ostatné horúce dni nepridali seniorom na zdravotnej pohode. Preto opätovne, aj tento rok, ponúka Bratislavská župa možnosť prísť k nám na úrad do chladnejšej miestnosti, kde si môžu prečítať noviny, riešiť krížovky či pri pohári vody diskutovať. Nie každý senior má možnosť stráviť horúce dni inde ako v prehriatych panelových bytoch. Veríme, že tak ako v minulom roku, tak aj tento rok sa u nás zídu seniori. Klimatizovaná rokovacia sála im bude k dispozícii celý víkend,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj poskytne svoju rokovaciu sálu seniorom, ktorí v klimatizovanej miestnosti môžu prečkať tie najväčšie horúčavy predpovedané na najbližšie dni. Vysoké teploty, pred ktorými varuje aj Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahou, predstavujú zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a to najmä pre starších ľudí. Väčšina z nich však trávi tieto horúčavy v prehriatych panelových bytoch a zabúdajú na pitný režim.

Veľká zasadačka na prízemí Úradu BSK bude otvorená v piatok, v sobotu aj v nedeľu od 8. do 18. hodiny.

 

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
03.10.2017
Víťazstvo si zo župnej olympiády odniesli dúbravskí seniori
Seniori z bratislavskej župy sa počas posledného septembrového víkendu stretli v Domove sociálnych služieb a rehabilitačnom stredisku ROSA na Patrónke v Bratislave. Dôvodom bol už siedmy ročník Župnej olympiády seniorov 2017.
viac
04.10.2017
Biela noc aj tento rok v regióne
Aj tento rok ozvláštnia ulice Bratislavy, ale aj budovy, nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, parkoviská ako aj ďalšie zaujímavé a menej známe priestory rôzne svetelné konštelácie, ktoré prinesie už tento víkend vizuálny festival súčasného umenia Biela noc 2017.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %