Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
20.04.2024 08:55

Počas jarnej očisty vyzbierali dobrovoľníci viac ako 500 vriec odpadu


Ilustračná snímka (TASR)


Dobrovoľníci, žiaci a škôlkari počas jarnej očisty mesta Martin vyzbierali viac ako 500 vriec odpadu. Verejné priestranstvá v meste čistili počas uplynulých dní.


Informoval o tom referent pre komunikáciu, médiá a vzťahy s verejnosťou mestského úradu Miroslav Hamar.         

Veľkú jarnú očistu organizuje mesto každoročne. "Žiaci spolu s obyvateľmi, ktorým nie je okolie ich bydliska ľahostajné, pomôžu počas nej vyčistiť obľúbené verejné priestory v meste od odpadkov. Tento rok opäť jarná očista spojila aj materské, základné a stredné školy v Martine," uviedol Hamar.

Celkovo sa do prác podľa neho zapojilo osem materských škôl, šesť základných škôl, štyri základné školy s materskou školou a päť stredných škôl, ktoré nazbierali viac ako 431 vriec odpadu. "Oddychové zóny zase upratovali poslanci z jednotlivých výborov mestských častí a dobrovoľníci. Martinčania vyzbierali ďalších viac ako 100 vriec odpadu, ktoré poputovali na skládku," priblížil.         

"Práve aktivity ako veľká jarná očista mesta nám ukazujú, že každý z nás môže mať významný vplyv na svoje okolie a prispieť k jeho zlepšeniu," skonštatoval primátor Ján Danko.         

Očista mesta Martin bude prostredníctvom aktivity škôl pokračovať aj v blízkej dobe pri príležitosti Dňa Zeme (22. 4.).

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
27.04.2022
Dobrovoľníci vyzbierali v prírode v Pieninách tri tony odpadu
Približne tri tony odpadu vyzbierali dobrovoľníci v rámci akcie Čisté hory a potoky v Pieninách pri príležitosti Dňa Zeme.
viac
16.06.2022
Radnica otestuje účinnosť kompostovateľných vriec v bionádobách
Zabrániť šíreniu zápachu, vytekaniu bioodpadu a znížiť znečistenie odpadových nádob majú v Trenčíne kompostovateľné vrecia. Zberová spoločnosť chce vkladaním vriec do 120 a 240-litrových nádob testovať ich účinnosť. Informovala o tom Zuzana Čachová z útvaru životného prostredia trenčianskej radnice.
viac
13.02.2024
Vrecia na kuchynský odpad dostanú od mesta aj obyvatelia bytových domov
Mesto Revúca začalo v uplynulom období s distribúciou vriec na kuchynské odpady, vrecia okrem obyvateľov rodinných domov prvýkrát dostanú aj ľudia žijúci v bytoch. Verejnosť tiež dostane návod s informáciami o tom, ako s odpadom nakladať. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %