Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.11.2019 06:00

Počet študentov na UMB sa zvýšil o viac ako 1100


Ilustračná snímka (umb)


Počas Dňa otvorených dverí 13. novembra 2019 sa zvýšila koncentrácia študentov na všetkých fakultách Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Jednotlivé fakulty navštívilo 1119 študentov stredných škôl a gymnázií, ktorí prejavili záujem pokračovať v štúdiu na univerzite v srdci Slovenska.


Najviac uchádzačov o štúdium vstúpilo na pôdu Ekonomickej fakulty UMB, kde im v priestoroch Slávnostnej auly poskytli informácie o štúdiu, mobilitách a uplatnení absolventov. Študenti  sa zaujímali hlavne o štúdium odboru ekonomika a manažment podniku a o odbor financie, bankovníctvo a investovanie. Fakulta prírodných vied UMB tento rok prilákala svojou pestrou ponukou takmer 280 stredoškolákov, ktorí absolvovali nielen zaujímavé prednášky našich kvalifikovaných odborníkov, ale mali možnosť priamo si vyskúšať pokusy a praktické ukážky na ôsmych katedrách FPV UMB. O štúdium na Filozofickej fakulte UMB prejavili záujem aj krajania, Slováci žijúci v zahraničí, ktorí prišli z Nového Sadu a Ukrajiny, aby sa dozvedeli viac o ponuke našej univerzity a nahliadli do študentského života v Banskej Bystrici. Aj tento rok bol na FF UMB najvyšší záujem o štúdium prekladateľstva a odboru telesná výchova a trénerstvo. Hudobný a divadelný program mala pripravený Pedagogická fakulta UMB, ktorá okrem iného zaujala maturantov hlavne ponukou psychológie, predškolskej a elementárnej pedagogiky a odborom ekonomika a manažment sociálnej práce. Štúdium medzinárodných vzťahov na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB je voľbou pre tých maturantov, ktorým sú blízke minimálne dva cudzie jazyky a zaujímajú sa o dianie nielen doma, ale aj vo svete. Súdnu sieň, aulu a začiatok právnickej kariéry na Právnickej fakulte UMB  si zvolila tento rok skupina študentov nielen z Banskobystrického samosprávneho kraja, a preto možnosť kvalitného ubytovania, ktoré poskytuje UMB, naozaj ocenili.

Najčastejšie sa študenti zaujímali o uplatnenie v praxi, o možnosti štúdia v zahraničí a informovali sa aj na pracovné príležitosti v regióne v kombinácii so štúdiom. Tiež boli príjemne prekvapení množstvom aktivít a prednášok odborníkov z praxe, ktoré sú už bežnou súčasťou výučby na všetkých fakultách Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.  Deň otvorených dverí je len jedným z krokov, ktoré absolvujú naši stredoškoláci na ceste za vzdelaním a vysokoškolským štúdiom. Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici im praje úspešné zvládnutie maturít a bude rada, ak od nasledujúceho akademického roka budú patriť medzi denných alebo externých študentov UMB.

Autor: Ing. Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2018
Univerzitný deň kariéry 2018 (UDK)
Deviaty ročník veľtrhu pracovných príležitostí a kariérového poradenstva Univerzitný deň kariéry, ktorý je určený všetkým študentom a absolventom UMB v Banskej Bystrici.
viac
28.03.2019
Študenti stredných škôl sa na deň stanú fyzikmi častíc
Medzinárodný program otvára špičkovú fyziku pre mladých výskumníkov po celom svete. Šesť slovenských univerzít hostí tento rok Majstrovské triedy v časticovej fyzike , na ktorých sa zúčastnia stovky stredoškolákov. Účastníci sa na jeden deň ponoria do fascinujúcej oblasti časticovej fyziky.
viac
28.05.2019
Zrekonštruovaný internát ŠD na Tajovského ulici v Banskej Bystrici je otvorený
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici patrí medzi vzorové univerzity v oblasti čerpania účelovej dotácie a plne využila finančné prostriedky vlády na rekonštrukciu internátov.
viac
04.03.2023
Dvadsať zamestnávateľov, neobmedzené množstvo príležitostí
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici a Kariérne centrum UMB organizuje pod záštitou rektora doc. Ing. Vladimíra Hiadlovského, PhD. veľtrh pracovných príležitostí a kariérového poradenstva - 10. ročník Univerzitného dňa kariéry (UDK UMB).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %