Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.08.2023 01:05

Pod Kráľovou hoľou sa koná Čučoriedkový deň so súťažou v pečení koláčov


Ilustračný výrez plagátu


Pod Kráľovou hoľou v obci Telgárt si v sobotu prídu na svoje všetci milovníci čučoriedkových koláčov, džemov, sirupov, limonád i čerstvých čučoriedok. Tradičné podujatie plné vôní a chutí spojených s týmto pre Horehronie typickým ovocím sa začalo o 10. h v areáli kultúrneho domu.


 TASR o tom informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.  Počas Čučoriedkového dňa sa uskutoční súťaž v pečení čučoriedkových zákuskov. Súčasťou programu sú tiež kreatívne workshopy pre deti, výstava obrazov, súťaž v bowlingu, hudobné vystúpenia a príde aj zábavný bábkoherec. Chýbať nebudú ani regionálni remeselníci so svojimi originálnymi výrobkami, syry, medovníčky, tekvicová polievka či guľáš.         

"Výťažok z podujatia poputuje pre občianske združenie (OZ) Drevenô koliesko. Podporuje jednorodičovské rodiny, teda vdovy a vdovcov, ktorí zostali po strate partnera sami s deťmi. S touto emočne i ekonomicky náročnou situáciou sa im OZ snaží pomôcť vyrovnať sa a zároveň poskytnúť im prácu, ktorá sa dá skĺbiť so starostlivosťou o deti," uviedla OOCR Región Horehronie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2019
Šumiac a Telgárt čaká zmena
Starostovia, podnikatelia a obyvatelia zo Šumiacu a Telgártu spoločne diskutovali so zástupcami Rozvojovej agentúry B SKa pracovníkmi Oblastnej organizácie CR Región Horehronie o možnostiach rozvoja a zatraktívnenia časti regiónu pod Kráľovou hoľou pre cestovný ruch.
viac
30.05.2019
Otvorenie E-BIKE sezóny na Kráľovej Holi
Výstup na Kráľovu hoľu e-bikom sa v Šumiaci stáva tradíciou. Dokazuje to už tretia úspešne začínajúca sezóna požičovne E-biky pod Kráľovou hoľou.
viac
09.08.2019
Čučoriedkový deň a súťaž v pečení koláčov v Telgárte
Už túto sobotu ožije horehronská obec Telgárt vôňou chutných čučoriedkových dobrôt na siedmom ročníku Čučoriedkového dňa. Počas podujatia sa môžu návštevníci tešiť na ochutnávku výborných koláčov, súťaž v pečení, zaujímavý kultúrny program, lokálny farmársky trh a rôzne workshopy.
viac
06.07.2023
Na Kráľovej holi vznikne najvyššie položená cyklocesta i turistická útulňa
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) chce vytvoriť lepšiu turistickú infraštruktúru v oblasti Kráľovej hole, a preto sa rozhodol kúpiť časť objektu na jej vrchole, ako aj úsek prístupovej komunikácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %