Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.05.2021 09:00

Poďakovanie hasičom za ich celoročnú pomoc


Snímka: (tsk)


Trenčiansky samosprávny kraj na čele s predsedom Jaroslavom Baškom pri príležitosti Sviatku sv. Floriána ako patróna hasičov ďakuje všetkým profesionálnym i dobrovoľným hasičom za to, že sú v každej chvíli pripravení pomáhať a podať pomocnú ruku.


S dobrovoľnými hasičmi spolupracuje Trenčianska župa od roku 2015, keď podpísala memorandum s Krajským výborom Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Trenčíne. Vzájomná kooperácia bola v minulom roku predĺžená na ďalších 5 rokov. Vďaka nej sú pravidelne podporované projekty dobrovoľných hasičov, od začiatku dotačných schém kraja za desiatky tisíc eur. „Okrem toho v posledných troch rokoch Trenčianska župa odovzdala defibrilátor s náhradnými elektródami už členom tridsiatich dobrovoľných hasičských zborov v kraji,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že v rozširovaní vybavenia DHZ o život zachraňujúci prístroj bude kraj pokračovať aj v tomto roku. „Pri príležitosti dňa hasičov chcem poďakovať členom DHZ v kraji a popriať im aj ich rodinám veľa zdravia, pohody a spokojnosti,” dodal župan.  

Autor: (bj)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2019
Župa už pripravuje rozpočet na rok 2020, zohľadňuje pritom priority jednotlivých
Práce na príprave rozpočtu Trenčianskej župy na roky 2020 - 2022 odštartovali úvodnými stretnutiami v prítomnosti poslancov Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), riaditeľa Úradu TSK a vedúcich zamestnancov jednotlivých odborov a oddelení Úradu TSK.
viac
07.03.2019
Na predloženie projektu ostáva už len necelý mesiac
So zaujímavým nápadom zameraným na rozvoj kraja môžu žiadatelia v rámci tretieho ročníka Participatívneho – komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) prísť už len do konca mesiaca.
viac
04.07.2019
Trenčianska župa rokovala so ŽSR, investície by mali pomôcť regiónom
Modernizácia železničných tratí v rámci Trenčianskeho kraja bola nosnou témou pracovného stretnutia zástupcov Trenčianskej župy a Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).
viac
15.09.2021
Na záchranu životov odovzdal kraj ďalšie defibrilátory
Deväť dobrovoľných hasičských zborov v Trenčianskej župe si na kúpeľnej promenáde v Trenčianskych Tepliciach z rúk predsedu kraja prevzalo život zachraňujúci prístroj, desiaty darovala hasičom spoločnosť Pharmacare Slovakia. Jedenásty defibrilátor bol odovzdaný dobrovoľným hasičom v Omšení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %